Reider Optika Creative Commons License 2008.04.09 0 0 11727

Egy régebbi témához: Nálunk ingyenes a vizsgálat. De ha rendszeres lesz, hogy olyanokat vizsgálunk, akik netről veszik meg a lencsét, pénzt fogok kérni érte. Nem is keveset. Soktíz millióba kerültek a vizsgáló berendezések, ha nem lesz bevételem a lencséből, kénytelen leszek a vizsgálatból megszerezni.
Addig is a lencseonline-ról rendeljetek, mert az nekem se rossz :-)

mazzsy: 28 évesen elég valószínűtlen az olvasó szemüveg szükségessége, habár az, hogy lencse nélkül tök jól olvasol, baromira nem számít. Az összes rövidlátó így van vele. Szerintem a távoli korrekciód nem jó, esetleg asztigmiád van. A másik variáció, hogy te mindig szemüveg nélkül olvastál és ellustítottad az alkalmazkodóképességedet. Ez baklövés. Ez esetben viszont helyre fog állni, csak kell, hogy sokat olvass lencsével - ha kényelmetlen ha nem.

Mindazonáltal a távoli korrekciódat ellenőrizném.

 

CooperVision: Véleményem szerint én meg még több vagyok.

 

Ja, antistressz lencse? Tökfekete, teljesen átlátszatlan. Hátránya a viszonylag gyenge látásélesség. :-)

Amúgy antistressz lencse az, amelyik totálisan kikorrigálja a szem optikai hibáit és a helytelen szemállásokat kompenzálja. Leginkább polatesztes vizsgálattal lehet ilyeneket felírni.

És ezek tulajdonképp szemüvegek.

 

Missteria: Nos... Ugye az inkriminált terület elég távol van a szemtől, mégis azt javaslom, szemüveget viselj! Saját praxisomban fordult elő egy lábszáron visszaforduló szőrszáltól egy tüszőgyulladás, ami állandó szemgyulladásokat váltott ki lencsével, míg szemüveggel természetesen semmi gond se volt. A lábszár meg még messzebb van. (alaphelyzetben)