Tecs Creative Commons License 2008.04.09 0 0 35965

"Nekünk, nem másolni kell-ene másokat"

 

Egyszer az a baj, hogy nem másolunk ("ilyen rendszer, amilyet a kormány akart, még soha, sehol nem volt"), máskor meg az a baj, ha másolunk :o)

Neked az a fő bajod, hogy nam a vikkancsod vezényli a parádét. Ez zavar téged, nem a karvalytőke.

 

"az kell, hogy a befizetésekkel arányos ellátási szintet kapjanak az emberek. (legalábbis, akik az átlagtól lényegesen magasabb összeget fizetnek, azoknak azzal arányosan emeljük az ellátás "minőségét", ami abban nyilvánul meg, hogy magasabb térítési összegeket fizet a "biztosító" utánnuk. Ebben látom a plusz bevétel lehetőségét az eü. ellátó rendszerben. Ezáltal, az alapellátás szinvonala nem sérülne. " -- hivatkozod meg saját magadat egy másik topikból.

 

Miket nem irkálsz össze -- a gazdagabbak kapjanak jobb ellátást? Hiszen pont ez ellen rinyáltatok itt a topikban, ti gyurcsánybuktatók, hónapok óta. Az volt a fő érvetek a több-biztosítós modell ellen, hogy akkor kialakulna az állami szegénybiztosító és a maszek gazdagbiztosító. Most, hogy sikerült hárommillió emberrel visszaszavaztatnotok az állami monopol-OEP-et, előjössz a farbával: a többet befizetők (=jobban keresők) kapjanak jobb ellátást, mint a szegények (=rosszabbul keresők).

 

Cinikusan és nyíltan javaslod azt, amivel a reformpártiakat vádoltátok, és amit ők körömszakadtukig tagadtak.

 

Hol van a szolidaritás? Ejnye-ejnye, kezd elúbújni a lóláb!

 

A hárommillió birka majd nagyot fog nézni, amikor a vikkancskormány olyan üzleti alapú egészségbiztosítást vezet be, amilyenről még az SZDSZ sem mert álmodni. A Breien-féle apologéták akkor majd azt fogják dicsőíteni és meg fogják magyarázni, hogy miért hatékonyabb a versenyelvű több-biztosítós modell, feltéve, hogy egy vikkancs vezeti be és nem egy ballib kormány.

 

A magam részéről nem fogom bánni, mert a világ előre halad, és a több-biztosítós, nyílt versenyes modell (ahol az állami biztosító is versenyezhet) jobb lesz, mint a mostani. Csak azt a 4-5 évet sajnálom, amit addig is elvesztegetünk.

Előzmény: breien (35962)