Logofet Creative Commons License 2008.04.08 0 0 76055

Kedves Breien!

 

Amíg egy ország folyó kiadásokra vesz fel hitelt fejlesztések helyett, addig bizony azzal mások járnak jól. A hülye svéd meg dán, akik spóroltak és spórolnak.

 

A viszontbiztosítási elképzelésed nem tudom mi alapozza meg abban a helyzetben, amikor a befizetések a relatíve olcsó magyar egészségügy finanszírozását sem biztosítják. Ebben a helyzetben azt gondolni, hogy majd akkor minket gyógyít majd Európa, jelentős tévedés. Egy ilyen konstrukcióhoz a mai befizetések megsokszorozására lenen szükség, ami sansztalan.

 

Sőt, a helyzet pont fordított. Az egészségügy és a gazdaság jelenlegi helyzetéből pontosan a nálunk fejlettebb országok betegeinek gyógyítása lehetne az egyik kitörési pont. A Figyelő már arról ír, hogy az USA betegei repkednek a Távol-Keletre a lényegesen alacsonyabb beavatkozási költségek miatt. Érdemes lenne nekünk is vonzó célponttá válni az ügyben, gyógyító-centrumok és rehabilitációs intézmények fejlesztésével.

 

A 12k nem kevés, az csupán a fix összeg, ez mintegy 5,5 millió ember esetében 3600-12000 Ft/hó közötti befizetés növekedést okozna, ami nem bagatell összeg a bevételi oldalt tekintve. Ráadásul olyan formában fizettetném, ami kivenné legalább ezt a summát az Apeh áltaé reménytelenül követelt körből.

 

Most sajnos ideje lenne eldöntened, hogy az összeg kicsi vagy nagy, egyszer elhanyagolható, egyszer embereket tesz tönkre, közben meg pénzeket kellene felhalmozni, szóval túl sok a vágy és túl kevés a tény.

Előzmény: breien (75976)