Logofet Creative Commons License 2008.04.08 0 0 76054

Kedves Konfuziusz!

 

Persze, de a korrupció csökkentéséhez szükség van szervezeti és szervezési módszerekre -ez nem pénz kérdése, sőt!-, és szükség van a széles értelemben vett döntési pozícióban levők megfizetésére.

rendezni léne a pártfinanszírozást: kb. 10-15 Mrd/év

parlamenti és önkormányzati képviselők fizetését: Megsaccolni sem tudom mennyi pénz

közalkalmazottak és köztisztviselők fizetését: min. 1000 Mrd

Szép summa.

 

Ma egyelőre az van, hogy a 30 éves elszánt, jól képzett ember fele annyit visz haza egy közintézmény alkalmazottjaként mint az ott üldögélő alkalmatlan 50-es, de a jól képzett, közigazgatásban jártas, tapasztalt munkapép 50-es meg nem keres értékén többet, mint az egész nap pletykálgató 30-as. Viszont heti egy ügy pénzzel zsírozott elintézése esetén jövedelmük megsokszorozódik. Túl nagy a kísértés.

 

Nem tudom feltűnt-e neked, hogy minden önkormányzat környékén ott sertepertél egy pár emberke, akik feltűnően hasonlítanak egymásra külsőleg és belsőleg egyaránt, munkájuk pedig abból áll, hogy közvetítenek az ügyfél meg az önkormis csókosok között, nem kevés pénzért. Gyakorlatilag seftesek, csak ők jogásznak nevezik magukat. Seftelnek olcsó önkormányzati ingatlannal, infókkal, engedélyekkel, kapcsolatokkal. Már ott tartunk, hogy nem az ügyfél próbál vesztegetni, az erre szakosodott gárda szállítja az ügyfeleket, és intézi a pénzügyeket. Ennek pedig senki nem tud véget vetni amíg leépítések lógnak a közalkalmazottak feje felett, amíg a fizetésük nem túl jó, viszont gyakorlatilag lehetetlen rendkívüli felmondással elküldeni őket. Az más kérdés, hogy amíg egy Antall Attilát nem vágnak hókon egy lapátnyéllel amikor még neki van pofája pént követelni, addig a megfelelő fizetés sem garancia semmire.

 

Előzmény: Törölt nick (75975)