Koi-s Creative Commons License 2008.04.07 0 0 93
Szia!

Hoppááá….. Te már hiányoltál, én meg azt sem tudtam, hogy van ilyen topik…. (bár ez az én hibám)…. Honnan is tudtál a létezésemről?... talány….

Szóval kb. úgy 20-22 éve tavazok. Volt sokféle halam, pontyom már régóta. Ezek sok-sok éve rendszeresen leívnak. Pár éve sikerült vennem 10-15 koi-t, amiket nevelgettem. Aztán tavaly tavasszal eljutottam egy lelkiismeretes tenyésztőhöz, és elindult a lavina (mármint a koi őrület felé). Ekkor 100db felett vettem kicsi koi-kat. Amint korábban említetted, egy tenyésztőnél nem lehet mennyiségi határt állítani! Meglátod és kell! Meg a másik is! De csak nem vihettem haza kb.:10000db-ot…???...

Jelenleg 17-24cm-es (2nyaras) koi-jaim vannak, olyan 75-80db. A fajtákat nem egyszerű megállapítani, nem is igazán kísérleteztem vele. Ami tetszik az tetszik, ami nem az nem. Az anyagi értéke soha nem érdekelt, nem a pénzért csinálom a tavazást. A már említett tenyésztő tőlem 250-300km-re lakik, meg persze vissza. Mondhatná egy laikus, hogy hülyeség olyan messze menni, de én nem bánom, mert szép egészséges halak közül lehet válogatni, ráadásul szó szerint könyékig a „jóban”.

Kíváncsiságból, meg tanulásképpen azért érdekelne a fajok meghatározása. Segítetek benne? Akkor majd teszek fel képeket, s lehet tippelni.

Nagyon szép lehet az állományod. Mekkora tavakon „gazdálkodsz”? Milyen halfajok vannak még? Tán csak nem arany orfa is? Érdekelnének a tapasztalataid velük kapcsolatban (is).
Pikóhiányod enyhült?

Üdv.: Koi-s
Előzmény: optimus prime (91)