jbercike Creative Commons License 2008.04.06 0 0 1352
Sajnos csak most olvastam vissza 3-4 oldalt és meglepődtem.


"Pászka recept:
Ahhoz, hogy ez a pászka pészachra is kóser legyen, attól kezdve, hogy a liszt először nedves lesz, addig, amíg a sütőbe berakod, nem telhet el több mint 14 perc.

Hozzávalók:

4 bögre finom liszt
1 nem púpozott teáskanál só
3/4 bögre napraforgóolaj
3/4 bögre víz, illetve amennyire még szükség van

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Olajozz be egy tepsit.
Keverd össze a sót a liszttel.
Add hozzá az olajat, és gyúrd össze.
Fokozatosan add hozzá a vizet, és gyúrd addig, amíg nem tapad a tészta.
Nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra (lehet vékonyabb), olyan alakúra, hogy menjen a tepsihez.
A kinyújtott tésztát tedd tepsibe, villával gyorsan szurkáld meg, majd vágd fel négyszögletű darabokra.
Süsd 15-20 percet, amíg ropogós nem lesz.A mai emberek inkább már megveszik a pékségekben a pászkát,jobb esetben megsütik sütőben.A sonkáról ne is beszéljünk szerintem jó ha van 10 család aki még így készíti.Íme itt a recept"


Még mielőtt a Húsvéti kalács összekeveredne a pászkával!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nincs se mazsola se élesztő se cukor, se vaj, se tej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




" Húsvéti Pászka

Hozzávalók:

2kg liszt

0.40dkg cukor

1 csipet só

1,2 l tej

5 dkg élesztő

1 vaj

1.5 cs mazsola"


Előzmény: kiss.feri (1283)