breien Creative Commons License 2008.04.06 0 0 35949
Kedves Uff.

Már többször leírtam:" soha egyetlenegy pártnak nem voltam és ezután sem akarok a tagja lenni".
Nem "hittéríteni" jöttem a fórumra.

Mivel ebben az országban élek és dolgozom, itt neveltem fel a gyermekeimet, azt szeretném, ha nekik egy élhetőbb, biztonságosabb életük lenne a szülőhazájukban és nem olyan, amilyen nekünk megadatott. Hazugság, képmutatás, és bizonytalanságból állt a körülöttünk kialakult világ. Amikor a hetvenes években személyesen is megtapasztaltam, hogy nincs ez így mindenhol, akkor döntöttem úgy, hogy megpróbálom a gyermekeimet egy jobb életre nevelni, ahol az ember, az emberi értékek vannak középpontban.

Tudod, a fórumon nagy felháborodást váltott ki, amikor Szabó Magda azt nyilatkozta, hogy annakidején a férjével azért nem vállaltak gyermeket, mert abba a társadalomban nem akartak gyermeket nevelni. Mivel végig éltem azt a kort, maximálisan megértettem, hogy mire is utalt akkor. ( engem is csak a mérhetetlen gyermek utáni vágy késztetett arra, hogy "nemzek" és felneveljek gyermekeket ebbe az országba. ) A hetvenes évek végén, amikor Ny.-i szakemberekkel dolgoztam együtt egy hazai nagyberuházás megvalósításában, egy velem egykorú kollega azt a kérdést szegezte nekem " hogy vagy képes ezeknek dolgozni"? akkor tisztáztam vele " ez a szülőhazám, nem nekik dolgozom, hanem a családomért" Ő, akkor ezt megértette és tiszteletbe tartotta.

"romantikus idealista " lennék?

Tudod, ha 1991-ben nem lett volna alkalmam az ILO-sokkal egyeztetni az akkori "pályázatban" megfogalmazottakat és ők hazatérve, mára nem bizonyították volna be a modell működőképességét, akkor talán el is hinném neked amit most írtál.

Amit évek óta írogatok a fórumban, az a kialakult helyzet felmérése, kiértékelése, és a választható megoldás alternatívája. Mára, sokkal rosszabb a helyzet, mint azt valah is gondoltam volna. Nem véletlenül linkeltem be a héten a "Marshall terv" lényegi mondanivalóját. Mára az az egyedüli megoldás, ha kiakarunk mászni abból a csávából, ahova a plitikusaink vittek be bennünket. Hol rontották el?
Már 1990-ben, amikor mindenkinek nekimentek, aki érdemi változást akart ebben az országban. Sajnos, számtalan esetben szemtanúja és tehetetlen szemlélője voltam annak, hogyan is csinálták mindazt a gyakorlatban. (ezért hagytam ott 1991-ben az egészet )
A "spontán privatizáció", az "olajszőkítések", a "számlagyárak", egyszóval, azóta mindezt, csak gagyizásnak, mityizásnak, korrupciónak hívjuk, amit már akkor "meghonosítéttak" piacgazdaságnak csúfolva azt.
Mára , tejlesen szétverték a "társadalombiztosítást" (hülyét csináltak azokból, akik adót/járulékot voltak hajlandók fizetni ebben az országban.)
Ettől, sokkal nagyobb kárt okoztak azzal, amit 2002 . decemberében, "szabadutat" engedtek az azóta "brókerbotrányként" elhíresült büntetteiknek. ( nem az a húszegynehány mrd Huf-al okozták a legnagyobb kárt, amit "lenyúltak" azzal, hanem amit mindazzal üzentek és mind a mai napig gyakorolnak . Ezt, fennen hírdették is "mindent a győztes visz"!? Az ÁSZ 2007-es jelentésében 1 500 mrd Huf-ot "tapsoltak" el, gazdaság élénkítő? támogatásokra a közpénzekből. Sajnos, több topicot is nyitottak már csak ebben a fórumban arról, hogy mire és hogyan is használták fel azokat a támogatásokat és mi is lett annak az eredménye, (vedd hozzá azt a veszteséget is, ami az elmarad profitból esett ki a költségvetésből)gazdaság élénkítésében?

Nos, légyen bárki az elkövetkező kormányban, amennyiben a valódi reformokat nem képes szakmailag megalapozottan kidolgozni, azt a lakossággal elfogadtatni (érthetően és tisztességesen elmagyarázva megoldhatónak tartom ) ezt az országot senki nem fogja megvédeni a katasztrófától.
Ideje lenne már egy "európai társadalom alapjait" kialakítani, ahol az embert, az emberi értéket, méltóságot védik . Tudod, senk nem látja szívesen, ha a gyermekei, unokái akkora veszélyben vannak nap, mint nap, mint 2008-ban Magyarországon. (nem véletlen, hogy a WHO felmérése alapján bizonyítható, hogy egy ma megszületett gyermeknek Romániában nagyobb esélye van megélni a 60. éltévét, mint Magyarországon. Látod, én ezt tartom a politikusaink legnagyobb bűnének az elmúlt tizennyolc évben. Ezen kell, sűrgősen változtatni, ezért van szükség előrehozott választásokra Mo.-on. ( a mostani gárdát örökre kiűzve a közéletből )

breien
Előzmény: Uff (35947)