breien Creative Commons License 2008.04.05 0 0 35943
Kedves Tecs.

Nem vezércikket adok, hanem a saját meggyőződéssel vallott érveimet arra, hogy mennyire komplexen és átláthatóan, főleg ellenőrzötten képzelem el azt az átfogó reformot. (nyugodtan nyitogasd a linkeket.)

Nem véletlen, hogy már többször is azt írtam: " a fiskális politika felélte mára a gazdaságot, kényszerpályára helyezte a monetáris politikát". Az általam újabban belinkelt vezércikkek ezt igazolják vissza. Sajnos, a tények is.

Mindvégig azt állítottam, hogy a költségvetésből ki kell venni a TB.-t, állami tulajdonban, felelősség vállalás mellett, "Társadalombiztosítóként" kell működtetni. Ekkor, már lehetőség lenne a "whole life" - teljeséletre szóló kockázati biztosításmatematikával kiszámolni a "biztosítás díját", melyben már a kockázati díj és a működési költségek mellett, lehetőség lenne aktív korban az időskori ellátás anyagi fedezetét biztosító "díjtartalék " képzésére is ( a költségvetésben minden évben lenullázzák a járulékaidat és bármikor előállhat a mostani helyzet, amikor a "nyugdíjas " korosztályt egy "szükséges rosszként", teherként aposztrofálják. vannak olyan hangok is, sajnos "döntést hozók"? részéről, hogy a mai nyugdíjasok "felélik a gyermekeink, unokáink jövőjét"???! véletlenül nem az állt elő már megint (sajnos nem elősször), hogy akik felelőtlen garázdálkodásukkal (2006.-os 10%-os költségvetési hiány! ) ismét romba döntötték az országot, a felelősséget megint azon szűk rétegre ( arra a 20%-ra akik az adók/járulékok 80%-át befizetik ) hárítják a problémák megoldásának anyagi terheit, akik eddig is finanszírozták az esztelen ámokfutásukat? ( 2006. 03. 09-én ebből lett elege az embereknek , ezért X-ték be a három IGEN-t! )

Változást akarunk, amit azzal kell kezdeni, hogy azt a" kártékony" bagázst, akik ebbe a kilátástalan helyzetbe hozták az országot, elzavarjuk örökre a közélet közeléből is, hogy több kárt már ne okozhassanak ennek az országnak.

Ha a TB-t "társadalombiztosítóként" működtetnék, kezdetben ( a 2006.-os adó/járulék terhekkel számolva, -aminek realitását az 5 éves "adócsökkentési törvény megalapozhatta volna- a linket megnyitva, az abban lévő link amit a VMT-karzatban írtam 2006. jan. 18-án ezt igazolhatja vissza.) Igaz, a gazdaságot ehhez versenyhelyzetbe kellett volna hozni és nem ellehetettleníteni ahogyan azt 2008-ra tették.

A szolidaritás vállalása egy EU.-s tagországban alapvető társadalmi követelmény, ami nem azonos azzal, hogy "hülyét csinálnak" egy szűk rétegből, akik az igát húzzák.
Ezért is javasoltam többször, hogy a munkáltatói járulékot egyéni számlán vezetve, az átlag fölötti részből az OEP, mint társadalombiztosító viszont biztosítást köthetne üzleti viszont biztosítóval. ( abból a viszont biztosítási összegből, már az EU. bármely más országában is fedezetet nyújthatnának az egészségügyi ellátásra, ugyanakkor, ha itthon veszi igénybe az ellátást a biztosított, az az intézmény kapja itthon is a megemelt biztosítási összeget, aki teljesített. Ebből már lehetne akár "orvostechnikai műszereket", és bért is fejleszteni . a verseny is kialakulhatna az ellátók között, mert ez lenne a versenynek az anyagi fedezete. ( nem a TVK-val és a hókuszpókusz pontrendszerrel kell ellehetetleníteni az ellátókat ).
A "munkavállalói járulék" menne a szolidaritási alapba, mely a nyugdíjas korosztály "térítési díját" fedezhetné. nem ők tehetnek arról, hogy a politikusaink az elmúlt hatvan évben "eltapsolták az ő befizetéseiket . Erre kell a 15 - 20 év átmeneti idő, amikorra az én korosztályom már "feldobta a bakancsát". Nem gondoljátok, hogy túlontúl türelmetlenek vagytok? Erre írtam már többször is, hogy próbáljatok már meg legalább húsz éves távlatban gondolkozni. Ha ezt kezdték volna el legalább 2006-ban, akkor most enm lenne csődben az ország és nem romlott volna tíz helyet az egészségügyi ellátás hatékonysága Mo.-on , európai viszonylatban. Remélem, hogy ezt, semmiképpen nem nevezhetjük "sikertörténetnek", reformnak meg végképpen NEM.

Mi igen is reformot akarunk csinálni, nem hülyeségeket összehordani úgy, ahogyan azt az elmúlt két évben ez a kormány tette. Ezért kell távozniuk a közéletből, de minnél sürgősebben.

breien
Előzmény: Tecs (35936)