sosiforda Creative Commons License 2008.04.05 0 0 252

"Ha tudnátok a T.V. kisebb helyi üzemeiről (Szentes, Csongrád, Hmvhely, Makó helyijáratai) fényképet v élménybeszámolót feltenni, köszönettel venném."

 

A Volán topikba betettem, elnézést attól, aki ott már olvasta, Neked viszont ajánlom, hogy próbáld ki a csongrádi 4-est, mert nem néz ki hosszú életűnek.

 

Csongrád

 

A  vezetőnél lehet csak jegyet venni, ami most 140,- Ft.

Több évi menetrendi változatlanság után 2007. december 1-től voltak jelentősebb változások, amikor megszűnt az Öregvár utcához közlekedő - kihasználatlan - 2-es viszonylat és beindult a Kisréti Otthon nevű szociális otthon bekapcsolására az új 4-es viszonylat Kőkereszt-Autóbuszállomás-Kisréti Otthon útvonalon, eredetileg a Kisréti Otthontól munkanapokon 6 indulással (6.25, 7.25, 12.40, 15.10, 17.40, 21.15).

Kihasználatlanság miatt a vonal ebben a formájában csak nagyon rövid ideig élt, 2008. január 6-tól már az Autóbuszállomás-Kisréti Otthon szakaszra rövidítették, az Autóbuszállomás és Kőkereszt közötti, a 3-assal párhuzamos szakasza felhagyásra került és jelentősen ritkították is, mára csak 2 járatpár maradt, az autóbuszállomástól  munkanapokon 6.20, 15.00, a Kisréti Otthontól 6.25, 15.10.

 

Kár, hogy a Tisza Volán honlapján még mindig nem sikerült frissíteni a csongrádi helyi menetrendet:(

 

Két hete pénteken ez a délutáni járatpár sem tűnt különösebben kihasználtnak, mert rajtam kívül sem kifelé, sem befelé menetben nem volt más utas, állítólag hó, vagy nagy hideg kell ahhoz, hogy a szociális otthon egyébként kerékpárral közlekedő 1-2 dolgozója személyében legyen 1-2 utas a járatokon.

 

A járatot az egyébként többnyire szerződéses járatokat végző FKE-409-es Credo csinálta, jó a Kisréti Otthonnál kiépített aszfaltozott, bekerített forduló, bár így félő, hogy nem sokáig lesz rá szükség.

 

A képeken a 4-es helyi - számjelzés nélküli - Autóbuszállomás-Kisréti Otthon-Autóbuszállomás táblával az autóbuszállomáson és a Kisréti Otthon végálomáson.

 

Ezt megelőzően az autóbuszállomástól 14.25-kor a Kőkereszthez induló 1-es helyijáratnak induláskor én voltam az egyedüli utasa, de a Piroska J. téren (a piacnál) volt egy felszállója, visszafelé viszont a Kőkereszttől 14.35-kor induló 1-esen a végállomás utáni 1. megállótól a Karinthy F. utcától 8 utas is volt a központ felé, majd egy újabb felszálló a piacnál, ezt a GVM-086-os Ikarus végezte, ami a 3. képen látható.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (89)