breien Creative Commons License 2008.04.04 0 0 75684
Fulika.

Találtam egy cikket, ami választ adhat a kérdéseidre.

"..... azért voltak eredményesek, mert az összes résztvevő javára tervezték"

Tudod, már ott el lett cseszve. Most, azért nem tudok működő alternatívát sem neked, sem másnak ajánlani, mert ahogy a mindennapok igazolják, olyan politikusok próbálják azt az amúgy szükséges reformot végigverni, akik még egymást is átverik. Eleve azokra verik rá a saját hülyeségeiknek a kárát, akik eddig is az igát húzták ( fizették az adókat/járulékokat ) Eleve igazságtalan és tisztességtelen az, amit a "pénztárakkal" végigvertek. Sajnos, egyértelműen kiderült, hogy egy szűk rétegen kívül, mindenki más vesztese lett volna ennek a verziónak.
Tudod, abból a három millióból nagyon sokan azért húztuk be a három IGEN-re az X-et, mert elutasítottuk azt a nyílvánvaló tisztességtelen magatartást, amit a koalíció vitt végbe ebbe az országba, főleg az elmúlt két évben. Sokan vagyunk olyanok, akik felnőttként élték meg a Kádári korszakot és emléxünk mindarra, amit akkor velünk csináltak.
Továbbra is az a véleményem, hogy akkor is voltak tisztességes és tisztességtelen emberek. (függetlenül attól, hogy tagjai voltak é az MSzMP-nek, vagy sem )
Tudod, azt még elviseltük, hogy "hülyének" néznek még mindíg bennünket ( a most kicsit rossz, de majd jön a káánaán??? ) Azt már nem tudjuk elviselni, hogy a gyermekeinkből is hülyét csináljanak. "a rendszerváltásnak vannak nyertesei és vesztesei is vannak" vérlázító volt ezt hallani a magyar parlamentbe annak a szájából, aki még 1990-ben is "esküdött a cucializmusra". Főleg, amit azóta csinált.
Amit soha nem tudunk megbocsájtani, hogy ez az alak "lequrvázza " a szülőhazánkat, és 2006. okt. 23-án olyan brutálisan szétverette az ünnepelni akarókat azon az ünnepen, amit 50 éven keresztül elhazudtak.
Egy ilyen "jellemtelen", "gátlástalan" alaktól, akkor sem fogadnánk el a "kenyeret", ha azzal megmenthetne az éhenhalástól bennünket.
Tudod, ha azért a gyalázatért ez a nemzet nem kap jogi elégtételt, akkor ebben az országban felkészülhetünk a legrosszabbakra is. (jó lenne ezt elkerülni )
Valóban nincs más alternatíva, mint az előrehozott választás.
Aki azt megnyeri, próbálja átgondolni a "Marshall-terv " üzenetét.
Tudod, napmint nap járok az emberek közé. Nem annyira buták, mint azt a politikusok szeretnék beállítani.
Ha hosszútávon számukra előnyös alternatívát vázolnak és olyan emberekkel indítják a reformot akik hitelüket még nem veszíthették el , főleg a szakemberekre támaszkodva dolgozzák ki a leendő "Társadalombiztosítást" állami tulajdonban, felelősség vállalással, akkor ha érthetően és hátsó, sanda szándékok nélkül kommunikálják azt a társadalomfelé megvalósítható. ( az eü. reform topicban már leírtam mindezt )
Tudod, azért bízok ebben, mert az is mai hír, hogy Merkel kancellár asszony a legbefolyásosabb európai politikus. Ami reményt keltő, hogy a franciáknál is megelőzte Sárközy-t (hallod, ezt pár évvel ezelőtt el nem hittem volna, hogy a franciák igy értékeljenek egy német politikust, főleg olyant, aki a volt NDK-ban élt.

Látod, a sokat emlegetett értékrend! mely az embert, az emberi élet tiszeletét helyezi előtérbe, csodákra képes. Ezt az értékrendet kell nekünk, a mi politikusainknak is kialakítani, képviselni hitelesen. Akkor, bármit meg tudnak velünk csináltatni.
A gyermekeim több mint hat évig éltek kint és dolgoztak Heidelbergben. Rendszeresen látogattam őket és mindíg azt tapasztaltam, hogy emberszámba vették őket, tisztelték bennük az embert és a munkájukat. Főleg, biztonságban voltak.
A biztonságot "pénzzel megvenni nem lehet, viszont sokba kerül" Ezt nevezik szolidaritásnak. (mindenki hajlandó erejéhez mérten hozzá járulni a társadalom működtetéséhez és a befizetéseinek egy részét arra szánja, hogy az önhibájukon kívül, vagy akár önhibájukból kilátástalan helyzetbe kerültek a mindennapi megélhetés költségéhez juthassanak, ellenőrzés mellett. csak azok, akik rászorulnak. (mit is csinálnak a németeknél a "szociális munkások? " hogyan menedzselik (ellenőrzik a segélyek felhasználását a segélyezetteknél?

Tudod, erre gondoltam, amikor azt írtam "ideje lenne tizennyolc év után elkezdeni nekünk is felépíteni az euórópai értékrendre épülő társadalmat. ( egyenlőre inkább egy D. Amerikai banánköztársaságra emlékeztet, amit velünk csinálnak európa közepén.

bocs, hogy hosszú voltam.
Előzmény: Fulika (75566)