LordAndrew Creative Commons License 2008.04.02 0 0 2659
Sziasztok,

leégett a porszívónk motorja (gyerek orrszívót tettünk rá és nem bírta a strapát) és kéne egy új gép. Teljesen zöld vagyok a háztartási kisgépekhez (féfiként a szórakoztató elektronika jobban vonz). Amit szeretnék:

-Családi porszívót (minden sz@rt fel lehessen szívni vele: a gyerek szaftos, földre potyogott kajamaradékától kezdve a kiborult virágföldig)
-Lehetőleg ne legyen porzsák (nehéz találni a porszívóba valót és drága is)
-Ne kelljen bele mindenféle drága addícionális dolog (szűrőbetét, szagosító, kutyafüle)
-Minél olcsóbb legyen (max 25e Ft-ot ér meg nekem egy ilyen móka)
-Megbízható legyen (legalább 10 évig kihúzza)
-Minimális "törődési igénye" legyen (ne kelljen állandóan pucolni, üríteni, szűrőt tisztítani, gondoskodni róla. Menjen és kész)
-Nem fontos a mindenféle atkabiztosság, 100%-os porvisszatartási csodaarány meg egyéb mókusvakítás, nem vagyunk allergiásak...

Itt a fórumon lejjebb a ZCX-6205 -t ajánlotta valaki. Ebben is HEPA szűrő van, amit nem tudom, hogy micsoda, de láttam mosható és cserélhető változatot is. Kérdésem: ebben mosható van?

A mosható szűrő "örökéletű" szűrőt jelent? (Bárhányszor moshatom?) Hogyan kell egy ilyet kimosni? Ha nem örökéletű, akkor hány alkalmanként kell cserélni? Mennyibe kerül? Szabványos az ilyen vagy tipusonként változik, mint a porzsák?

Lehet ilyennel "szaftos" dolgokat, illetve nagy darabokat (kajamaradék) felszívni?

Előre is köszönöm a válaszokat:
Andrew