zabadakk Creative Commons License 2008.04.01 0 0 2654

A feleségem viszont arra panaszkodik, pedig ő nem porallergiás, hogy a szobában nagy a porszag porszívózás közben, és utána is.

 

Szia!  Ne a szoba levegőjét szaglászd, hanem hajolj oda a gép farához és az onnan kiáramló levegőbe szagolj bele. Ha ott is érzed, akkor gond van. Ha nem, akkor az lehet a helyzet, mint eleinte nálunk is volt, hogy a lakásban mindenfelé (falakon, polcokon, egyéb helyeken) megbúzó porokat a gép igen nagy szívóteljesítménye felkavarja és ettől lesz porszag!

 

Állítsátok közepesre a masinát és szép gondosan menjetek végig a falakon, a különböző élek mentén, a televízió és más rejtett zugokon. Az ilyen porszívózáshoz nagyon ajánlom a kis kefét közvetlenül a görbe csonkra taenni és szép gondosan mindenen végigmenni. Csodát fogsz tapasztalni, milyen szépen összeszedi a port mindenhonnan. Aztán jöhet a padló. Ezt megcsináljátok kétszer és hihetetlenül tiszta lesz a lakás levegője.

 

Ha mégis a masinával lenne gond, akkor elsősorban nézd meg, hogy a porzsák nem lyukas-e, illetve, hogy jól van-e betéve. Szerintem egy kicsit gondosabban is megoldhatták volna a porzsák rögzítését, illetve a szívócső becsatlakozását. A cső vége nem nyúlik bele a porzsákba, ezért hiába van gumigyűrű a zsák szájánál, ha nem zár semmit. Azt hiszem én csinálni fogok egy kis toldatot, hogy a cső vége beérjen a zsákba.

 

Írj, hogy mire jutottál!

Előzmény: gáz2007 (2631)