Kiss G. Eszter Creative Commons License 2008.04.01 0 0 73
Es latnok is volt.

Napra pontosan elnek a szavai. Gyurcsany eppen azert bukik most meg, mert Jarai elorejelzesre hallgat es az SZDSZ pedig nem! :-0


2004. április 1., csütörtök 11:23

Járai Zsigmond szerint nagy strukturális problémái vannak a gazdaságnak, amit nem lehet kozmetikzással megoldani. A jegybank elnöke a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak elmondta, emelkednek az inflációs várakozások.

Nagy strukturális problémáink vannak, amelyeket meg kell oldanunk, mielőtt tartósan megelégedésre okot adó gazdasági növekedésről beszélhetnénk - jelentette ki Járai Zsigmond.

Az állami pénzügyek valóban tartós konszolidálását csak átfogó szerkezeti reformokkal lehet megvalósítani. Mint a frankfurti lap írja, Járai nem bízik túlságosan abban, hogy ezek a reformok politikailag keresztülvihetők.

Medgyessy Péter miniszterelnök és új pénzügyminisztere, Draskovics Tibor felismerte ugyan a helyzet komolyságát, és szilárdan az irányváltás mellett van, de kétlem, hogy a politikai pártok és a lakosság valóban készen állnak ezeknek a szükséges és fájdalmas reformoknak a vállalására - mondta Járai Zsigmond a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Frankfurter Allgemeine Zeitung tudósítójával folytatott beszélgetésen.


Előzmény: blll (-)