Lipi07 Creative Commons License 2008.03.31 0 0 1054

Nekem volt szerencsém járni a Solo gyárában, láttam, hogy hogyan készülnek a gépek, mi az, amit a Solo csinál, és mi az, amit vesz más cégektől, hogyan rakják össze, készítik el a gépeket, hogyan állítják be azokat, és tesztelik le működésüket. Nem voltam elájulva a látottaktól.

Másnap elmentünk a Mercedes gyárba is, mivel egymás mellett vannak szinte, és a Solosok jóban vannak velük, elintézték, hogy körbevigyenek minket. Na ott már leesett az állam :) Ég és föld a gyártástechnológiában a különbség. Leginkább úgy tudnám jellemezni, hogy a Solo gyárban manufaktúra van, a merciben meg hi-tech gyártás.

De ezzel nem lejáratni akarom a Solo-t, szívesen elmennék más kertigép gyárba is, hogy legyen viszonytási alapom, hogy hogyan készülnek más gyártónál a kertigépek, csak másnak képzeltem, mint amit láttam a gyárban.

De amit irni akartam ezzel kapcsolatban, hogy nem sok új van a nap alatt, vagy legalábbis nem sokáig van új trükk sehol, mivel figyelik egymás termékeit. Soloéknál van pl. egy külön szoba, amiben elég sok Stihl és egyéb gép volt, gondolom, hogy nem saját használatra vette meg őket egy gyári munkás, és csak a munkaidő végéig tárolta ott őket :)

De az sem meglepő, ha egy gyár másik gyárnak termel éppen. Soloéknál pl 636-os fűrészeket csináltak ezerrel, csak éppen más feliratot raktak rá, és más dobozba rakták őket, nem a saját, Solo-s dizájnnal, hanem valami távolkeleti cég nevével, és dobozával. Távolkeleten meg örültek neki gondolom, hogy milyen jó fűrészt csinált az xy cég. Kb. ennyi köze van a stihl olajnak is a stihlez, a husinak meg a husihoz is.

Ha valaki járt már kertigépgyárban, szivesen cserélnék vele tapasztalatokat, fényképeket, kíváncsi lennék, hogy máshol hogy készülnek a gépek!

Előzmény: wector81 (1053)