Libera nos, Domine! Creative Commons License 2008.03.31 0 0 6
A traktorral behajtani táblát én is anomáliának tartom, a "révészmártíriuszozás" Kuncze egyik hülye szóvicce a sok közül (erről éppenséggel nincs párthatározat), viszont az, hogy önkormányzati intézményekben nem engednek fellépni rasszista zenekarokat, szerintem természetes és érthető dolog, és nem jelent betiltást.

Egyébként az SZDSZ - mint már sokszor leírtam - sohasem volt "igazi" liberális párt, már alapításakor is baloldali liberális pártnak számított. (Bár az Ősfidesz még baloldalibb volt, mint az SZDSZ.) Csak kicsin múlt, hogy az alapszabályban nem a "szociálliberális" megnevezés szerepel, hanem a liberális, hozzátéve, hogy az SZDSZ "a szabadság és a szolidaritás pártja". Viszont csak az utóbbi idők SZDSZ-es butasága a folyamatos "liberálisozás": mi szabaddemokraták vagyunk, nem pedig "a magyar liberális párt".

Ettől függetlenül ma sincs liberálisabb párt az SZDSZ-nél. De a 15-20% liberális azért oszlik sokfelé, mert más pártokban is van - korlátozottan - liberális "vonulat", sokakat taszít az, ami engem inkább vonz: az antirasszizmus az SZDSZ-ben.
Előzmény: reallib (5)