ripper13 Creative Commons License 2008.03.30 0 0 11690
tandhconsulting:

vettem egy Rolls-Roycet, de nekem nem vált be....tehát általánosságban elmondhatjuk,hogy az RR sz*r. ?

nekem 1 hónapja van PureVision Toric, volt, hogy 13-14 órát egyhuzamban volt rajtam a szoktatás után, ebben volt monitorbámulás, olvasás, sportolás, poros közegben szerelés, füstös környezetben tartózkodás. csak a bal szemem éreztem egy egész picit -féloldalas gyerek vagyok, a jobb oldalam erősebb mindenben+a bal szemölködömnél volt egy elég komoly sérülésem, meg talán a bal szemembe nem sikerül olyan jól beilleszteni-, de a jobbost egyáltalán nem. napi 10 órát hordom átlagosan, kivéve 7végén, és meg sem érzem.

igaz, hogy néha jelentkezik egy kis homály, de ez főleg olyankor van, amikor elbambulok, vagy hirtelen kell fókuszt váltanom (még nem szokott hozzá a szemem a gyors fókuszváltásokhoz lencsével) - ilyenkor pár gyors pislogás segít. szóval nekem eddig bevált.

MrB pedig nem oktatott, hanem egy teljesen jogos dolgot vetett fel. valószínűleg te sem örülnél, ha Fity Mátyást írnának a valódi neved helyett. az, amit ebbe a topikba eddig Reider Optika leírt, az csupa olyan dolog, ami szakszerű, és jó tanács, és több éves tapasztalat. nem mellesleg egy igazi szakember, és egy jó bolt, akit többen is személyesen ismernek a fórumról, esetleg hozzá járnak vizsgálatokra meg lencséért...

arra pedig ,hogy valaki nem válaszol azonnal egy emailedre (és ingyen segített volna..), nem úgy kell reagálni, ahogy te tetted.

illetve valóban nem mindenki engedheti meg magának a lencsézést, ezt is tudomásul kell venni.

reenae: mennyi idős vagy? olvass utána, tájékozódj, gyűjtsd össze a pro és kontra érveket, keress jó optikai üzletet/optikust a közelben (itt is volt már pár javaslat, meg mondanak is szerintem még, ha megkérdezed), ahova akár egyedül is el tudsz majd járni kontrollra vagy a friss lencseadagért, ezzel is megkönnyítve a szüleid dolgát...olvass utána, hogy mikre kell figyelni, hogyan kell ápolni a lencséket, hogy ne legyen fertőzésveszély, stb... aztán ülj komolyan beszélgetni a szüleiddel, sorold fel az érveket, viselkedj felnőttként - amíg a durcás gyereket játszod -bár az vagy-, addig nehezebben mennek bele, mert bizony a lencsézéshez felelősségtudat (mégis csak a legfontosabb szervünk...) és egyfajta érettség kell.

vesd fel, hogy elmehetnétek együtt egy jó kontaktológushoz, aki megvizsgálja a szemed, hogy alkalmas vagy-e lencsézésre, beszélget a szüleiddel, megmutatja neked, hogy hogyan kell a lencsével bánni, és ha alkalmasnak ítél, akkor rendel egy próbalencsét - ez ingyen van, csak a vizsgálat árát kell kifizetni (2-3 ezer forint). ezt kipróbálod, szoktatod magad, hordod 1 hónapig, és ha közben a szüleid is látják, hogy tudatosan lencsézel, tisztítod, ha meg vagy fázva, akkor nem teszed be, heti 1-2 pihenőnapot tartasz,stb...szóval látják, hogy bízhatnak benned, akkor valószínűleg bele fognak menni a dologba.

persze ha az anyagiak nem engedik, akkor nincs mit tenni, ez sajnos egy olyan szülői érv, amit nekik is nagyon nehéz bevallani saját maguknak, és kimondani, hogy hát igen, sajnos erre most nem jut...de egy próbalencsézést ebben az esetben is érdemes beiktatni, hogy tudd, hogy milyen. lehet, hogy egyáltalán nem olyan, mint amilyenre számítasz...