breien Creative Commons License 2008.03.29 0 0 35849
Kedves Uff.

Tudod, amíg az emberek csak olyan fegyverekkel rendelkeztek, ami max. párszáz méteres körzetet tudott lerombolni, talán igazad is lenne.
Sajnos, ma olyan "tömegpusztító " fegyverek vannak forgalomban, amelyek egy egész országot, esetleg egy földrészt is képesek elpusztítani.

Maradjunk azért "békésebb", de nem veszélytelenebb területen.
A globális gazdaság, legalább olyan veszélyeket hordoz magában, ami nem olyan "látványos " pusztíást tud véghez vinni, de legalább annyi áldozatot tud szedni, mint a legmodernebb tömegpusztító fegyverek.
Ugye, emléxel még, a 2000-es "technológiai részvények" bedőlésére? Az, csupán előszele a mostani "hitel válságnak". A mostani kára is hatványozottan nagyobb a 2000-nek. (még mindíg nem látjuk - inkább nem merjük beismerni azt a kárt, amit azzal okoztak- )

Tudod, a "neoliberális gondolkozást", már Ronald Reagen megdöntötte. Bebizonyította annak működésképtelenségét, veszélyeit az emberiség számára.

Nos, talán itt lenne az ideje elgondolkozni főleg az "embereknek" a szavazó polgároknak, hogy eltűrjük é tovább egy "bukott ideológia" ámokfutását, fűszrezve az "emberi gyarlósággal" (amit én inkább tisztességtelen és gátlástalan magatartásnak mondanék, amit a hatályos joxabályaink is elitélnek.) és önként és dalolva hagyjuk magunkat a vágóhídra hajtani ezektől a "gyarló emberektől"?

Ahogy a világ változik, nem köllene nekünk is megváltozni? Az "evolúció" azt is bebizonyította, hogy kihalásra itéltetik az a faj, emlyik nem képes időben váltani, változtatni addigi életfeltételein. (miért is tűrnénkl el egy parazita kissebség élősködéseit a nyakunkon? ) Európa több országában már megszabadították a társadalmat ezektől a parazitáktól, legalábbis, ott büntetik őket.
Nem köllene nekünk is elkezdeni legalább megbüntetni őket? kezdetnek ezt is eltudnám képzelni. Látod, ez már reform lenne.

breien
Előzmény: Uff (35848)