Törölt nick Creative Commons License 2008.03.29 0 0 111

Elképzelhető, hogy ismét bevezetik a fizető parkolást Baján.

 

Révfy Zoltán polgármester arról tájékoztatta munkatársunkat, hogy zajlik a szakmai egyeztetés. Sok az autó és kevés a parkoló. Amennyiben bevezetik a díjat, a fő cél nem a nyereség lesz, hanem az, hogy minél kevesebb gépkocsi legyen a belvárosban.

- Ugyanakkor alternatívát is kínálnánk: számos új, ingyenes parkolót alakítanánk ki a centrum közelében. Egyelőre azon vitatkozunk, megoldaná-e a díj az alapproblémát, a belvárosi zsúfoltságot. A szakma szerint igen, ám engem még nem győztek meg. Ha mégis így dönt a képviselő-testület, akkor a második félévtől, azaz júliustól lépne életbe a rendelet. Ahogy korábban, úgy most is az automatás rendszert működtetné a Kommunális Kht. - tudtuk meg a bajai polgármestertől.

Keszthelyi Gábor, a Kommunális Kht. ügyvezetője arról számolt be, hogy a fizető parkolás bevezetésével együtt 400 új, ingyenes parkolóhelyet létesítenének a belváros közelében. Így például a piac mögött, a Jelky téren, az Attila utcában, a Rókus utcában a temetőnél és a kórház mellett, a víztoronynál. Sőt, a Központi iskola kiürítendő épületének udvarán is lenne erre mód. (Ki adja bérbe? - Ki vásárolta meg?).

 

 

 

Sok az autó, kevés parkoló
PetofiNepe 2003. 09 11. 09:07
Kínzó parkolási gondok vannak a város több pontján. Különösen a kórház és a temetők környékén alakulnak ki időről időre kaotikus helyzetek. Enyhülhet egy kicsit a gond, ha megépülnek a most elképzelt parkolók. Ehhez mintegy 30 millió forintra lenne szükség. Jelenleg a szakértők úgy látják, hogy a bajaszentistváni temető mellett 82 gépjármű számára alakítható ki várakozóhely. A közelmúltban az önkormányzat megvásárolt egy területet, így nem a nagy forgalmú főúton kényszerülnének parkolásra az autósok...

A kórház közelében, a víztorony alatt közel 40 autót lehetne elhelyezni, míg a Rókus-temető és az intézmény közötti szakaszon további 12-t. Ebben a térségben a füvesített részek megszüntetésével újabb várakozóhelyek létesülhetnének, ám az elképzelések szerint nem csökkentik a zöld felületeket. Szintén javulhat a helyzet a Kálváriánál, ahol a Bokodi út–Nagy István utcai torkolatnál lévő, rendezetlen területen hét várakozóhelyet építenének.

A tervek elkészítésére közel másfél millió forintot költenek, a beruházásokhoz szükséges pénzt pályázatokon kívánják megszerezni.

Forrás: www.PetőfiNépe.hu