anton pavlovics Creative Commons License 2008.03.29 0 0 5298

Drága barátom! Hányszor mondjam, hogy a GDP mint olyan nem volt politikailag komilfó a magyar boldogság birodalmában, helyette használták a nemzeti jövedelmet. És ez az adott környezetben nagyon alma-alma relációban volt a GDP-vel, de a mindíg óvatos és üldözési mániás bolsik ki akartak zárni minden imprilista csökevényt.

 

Nem meglepetés tehát, hogy a KSH - talán éppen az ilyen kis buksifejű tevék lelki nyugalmának megzavarását elkerülendő- kissé pongyolán bánik a terminológiával.

 

Generális jelentősége pont a vitatott kérdés szempontjából van az ügynek: bizony a Net Material Product kezdett csökkenni, amikor a rendszer felütközött a korlátainál, amibe aztán bele is rokkant. Mert semmi háborúról nem tudok, amivel a szocialista rendszert térdre kényszerítették, dőlt az össze gazdasági hatékonytalanságától, mint a szél.

 

És ez a másik dolog, ami kifejezetten releváns ebben a topikban. Itt a szabadságharcosok gyilkosai úgy állítódnak be több hullámban, hogy békés boldog fejlődést, valódi Kánaánt hoztak kicsiny hazánkba, és mennyivel rosszabb lett volna nekünk, ha csatlakozhatunk az európai szabad nemzetek családjához.

 

Nos mind az összeomláskori dolgok (aminek ok-okozati összefüggéseire az urivi példa talán hozott valami kevés fényt az éjszakába) mind a kádárkori összehasonlító fejlődés szépen meg van csócsálva egy Kornai elemzésben. Most nem találom, ha lusta vagy utánannézni, és be is dühítesz, talán a hétvégén utánanézek. Olyan 3-4 éve publikálhatta az öreg, amikor már tele volt a töke az eszmetársai balfaszoskodásával. (Egyébként írt egy Bokros cs. kritikát is, lesavazza a béka feneke alá azzal, hogy nem tötént más, csak a népek nyakába vert minden terhet. Hülye Fidesznek csak ezt a cikket kellene terjeszteni közöttetek, biztos lenne nagy megvilágosodás...)

Előzmény: PuPu (5295)