vagabond77 Creative Commons License 2008.03.28 0 0 1182

Hello,

Hol is kezdjem. Az idő az szuper volt mindig, talán 2-szer esett az eső az is max. 10 percig és éjjel. Ugyanabban a szállóban voltunk mint amiben 2-3 héttel ezelőtt HUSZAS. Mi a német Neckermann szervezésében voltunk és ők 3+ ra értékelték a szállót, ja Pueblo Caribe. Hát volt vele gondunk bőven, nem tudom hogy csak rossz helyre kaptunk szobát, de nem mert megismerkedtünk egy holland párral és ők is panaszkodtak hogy nem volt takarítás 3 napja, a recepción kuncsorgott budi papírért. Ilyet mi is tapasztaltunk hogy nem minden nap takarítottak, a törülközőket volt amikor csak hozták (ez még a szerencsésebb eset), volt amikor 7 db volt a szobánkban :) Aztán legközelebb meg elvittek mindent és csak 1 maradt. Érdekes. Volt többször is hogy fél órára-órára nem volt víz, nem volt áram, ez akkor volt ciki amikor a zuhany alatt áltál leszappanozva. A szobánk is valami generátor ház felett volt, zúgott vadul éjjel-nappal. Szóval a lényeg az hogy szerintem 3+-t nem ért ez a szálló. A személyzet az kedves, kiszolgálnak, rájuk nincs panasz, nincs gond, de dél-amerikai tempóban, senki nem töri össze magát. Nem egy ázsiai ritmus, ahol lesik minden óhajod-sóhajod. De ennek pont ez a varázsa.

Nem volt szerencsénk mert a második hetünk pont húsvét előttre esett és arra a hétre megtelt a sziget venezuelaiakkal, így átmenni még lett volna lehetőségünk a kontinensre, csak vissza nem tudtunk volna jönni. Így sajnos Caracas kimaradt. De az Orinoco-deltába és Canaima-ra el tudtunk menni, nagy nehezen. Ott is csak igérgettek, és amikor mondtuk hogy jó kell az út fizetünk akkor jöttek a hümmögések hogy nincs hely minden gép foglalt, meg hasonlók. De végül csak sikerült. Én mind a kettőt ajánlom nem volt túl olcsó kb 560-600 USD volt 2 nap Orinocon és 1 napos túra Canaima-ra, ráadásul a két út külön külön volt, úgyhogy oda-vissza repkedtünk, valószínű hogy ez, mármint a repülő volt a legdrágább rész az egészből, de nem volt lehetőségünk mást választani. A két napos Orinoco túrán szinte végig a motorcsónakban ültünk, felvittek egészen az Atlanti óceánig ott volt a szállásunk, kis bungalók. Volt egy 3/4 óra idő piranja horgászatra, jó móka volt. Első nap ahol ebédeltünk a táborban volt egy órás séta a dzsungelbe, hihetetlen hogy hülye városlakók révén semmit nem tudunk minden mellett elmegyünk. Pedig ott van az iható víz az orrod előtt, csak le kellett vágni egy liánt és inni belőle, ott volt a természetes szúnyogriasztó, a kis indián bedugta a kezét valami hangyabolyba és amikor kivette szétdörzsölte a hangyákat és kész. Ezek nekem nagyon tetszettek, csak mondjuk rövid volt. Én többet firkáltam volna a dzsungelben, elpecáztam volna órákat is a piranjakra. Az indiánfalu meg szintén érdekes, sajnos a fehérember hatása ott van rajtuk. Ruhájuk van, edzőcipő, a házaikat az apály-dagály miatt cölöpökre építik és alá hajigálják a szemeteiket, és amíg természetes anyagok voltak addig azok elbomlottak vagy megette egy másik állat, de a coca-cola dobozt nem eszi meg semmi. Van elektromos áramuk és nem egy helyen láttunk pl: mosógépet, vagy tévét parabola antennát is és ez azért elég gáz látvány. Egyébként az indiánok nagyon szegények.

Canaima: ott most száraz évszak van úgyhogy nem sok víz volt. Pl.: a Salto Sapo kb 3 méter széles volt a 200méter helyett. Elvittek egy másikhoz ott volt víz bőven, a vízesés háta mögött lehetett sétálni, az is nagy élmény. A táblahegyek szintén gyönyörűek, hihetetlen, hogy mész a repülővel lelátsz 2000-3000-t a következő pillanatban meg szinte érinti a gép hasa a táblahegy tetejét. Az Angel Falls előtt meg épp hogy csak elrepültünk ráadásul még messze is voltunk, úgyhogy az is ilyen turista kábítás volt csak. Az az igazság hogy 1-1 hetet el lehetett volna lazán tölteni mind a két helyen. És akkor még ott van a többi része is Venezuelának, amiből még semmit sem láttunk.

Egy kicsit hosszúra sikeredett, de még tudnék mesélni ha érdekel. Pénzváltásról, Isla Margarita szigetről, meg egyebek, de akkor inkább adj egy e-mail címet. Nem untatnék mást tovább a személyes véleményemmel.

Előzmény: Police.07 (1181)