pilcs00 Creative Commons License 2008.03.27 0 0 48
üdv! hát tényleg nem zsong itt az élet a forumon, pedig tényleg egy remek játékrol van szo,nekem is kb magyarországi,illetve az 1000ft-os nagy kosárban turkálos megjelenése ota megvan,és legalabb évente játszogatok vele néhány pályát. és persze várom a folytatását, ami nem hallat magárol :)

ubisoft.com honlapján megnéztem,és a játékok között minden játék mellett ott van a kis ikon,hogy "info",és "buy",de a capitalism2 mellett már nincs ott a vételi lehetőség,nem teljesen értem az okát. kiváncsiságbol letöltöttem az online játék lehetőségét biztosito,a cd által felajánlott dolgokat,regisztráltam...és csodák csodája,azon az oldalon már nem is lehet ezt játszani,csak 5 ujabb,modernebb játékot. hoppá.

és amiért elkezdtem emberi ellenfelek után nézni,és amiért írok most ide a forumba: rájöttem,hogy a gépi ellenfél annyira suta és bugyuta egy idő után,ha az ember már megtanul játszani rendesen,hogy bosszanto. viszont itt többen írtátok,hogy 200%on már az egyetlen cél,hogy ne csődölj be. én pont erre a kihivásra vágytam már,ezért belevágtam. és meglepő modon ugyanugy elgyaláztam a 9 gépi ellenfelet kb 1,5 játékév alatt,és nem igazán értettem. nekem a magyaritásos változat van meg,lehet valami hiba csuszott bele? akiknek esetleg angol verzio van, tapasztaltatok hasonlot? pedig én régröl,amikor játszottam vele,nem emlékszem ilyenre,sőt,meg is szenvedtem sokszor az életbenmaradásért kisebb nehézségi szinteken is. kiváncsiságbol beállitottam azt az opciot az egyéni játék beállitásakor,hogy lássam az ellenfél üzleti titkait,azaz a gyárak és farmok,boltok szerkezetét,azt a 9 kockát.

és a tanulságok: lehet,hogy megsérült egy file,lehet kiprobálom,hogy ujratelepitve milyen. mindenesetre régen ezt én nem tapasztaltam.
a gépi intelligencia tragikus nálam jelenleg. miután 1,5 év után elértem kb 30 millio éves profitot (200%on), míg a gépi ellenfeleknek,akik ugye 6-700 millioval kezdtek,nem 10zel,mint én, -20-30 millio volt az éves veszteségük. na itt eluntam,és elkezdtem modellezgetni a dolgokat,lefuttattam 20-30-40 éveket,hogy megnézzem mi történik. hát igazábol semmi. hiába van rengeteg pénzük,nem használják semmire. nyitnak egy farmot,egy gyárat, 1 honap mulva bezárják,és egy hét után nyitnak egy ujat. közben persze a föhadiszállásbol inditanak képzési programot,felképzik a munkásokat 3-4es szintre,majd bezárják,és nyitnak ujat. 10millioban mérhetök a veszteségek. és ebből a rengeteg pénzböl,azt hittem,felvásárolnak mindent...de nem! arra megy el,hogy vonja le belöle évente a rengeteg veszteséget. 40 év alatt 4 városban összesen 4-5 bányát,olajkutat vagy favágot nyitottak 10en együttvéve...és ha kimerül a tartaléka a bányának,és már nem termel,akkor nem szünteti meg,hanem hagyja,hogy havonta vonja le a több 100ezer minuszt,a játék végéig, akár még 20-30-40 évig.
aztán gondoltam hátha csak nagyon beletrafáltam a jo üzletbe,kiprobáltam ugy,hogy játék elejétöl fogva nem csinálok semmit,és lepörgettem 40 évet,hogy mit kezdenek magukkal. ugyanazt. lesz egy- két gépi játékos,aki eléri a 200-300,esetleg 1000 dolláros részvényárfolyamot,de amugy kelnek-feküdnek. és megjegyzem,a "helyi" erők levételével a játék megtervezésekor,vagy kikötök hozzáadásával sem lett jobb a helyzet.
ja,és ha én veszek bányát,akkor már rendel tőlem mindenki,és elkezdenek ezerrel müanyagot gyártani,stb. de maguktol nem alapitanak bányát! 600 milliobol! érthetetlen. ráadásul legtöbbször csak gyártanak valamit,és nem nyitnak hozzá kiskereskedőt. igy ha nem veszik töle a cuccot,vagy megváltoztatják a gyártott dolgot,vagy igy marad a gyár 3-5 évig,aztán bezárják, 70 millios veszteséggel. teljesen értelmetlen az egész.
vagy pl ha eladok nekik egy lakást vagy üzletházat,nem változtatják meg a bérleti dijat,soha! inkább megvárják,míg nagy minuszt termel,lecsökken az értéke,megporbálják eladni,és ha nem megy,lebontják. de a bérleti dijat nem csökkentik!

korábban szanaszétreklámozták minden árujukat,és vért kellett izzadnom,hogy lépést tartsak a minőséggel,pedig fele iylen nehéz fokozat volt.
egyszoval,ha más is tapasztalt ilyet, illetve ha az angol verzios tulajdonosok nem tapasztaltak ilyet,kérlek jelezzétek! én eddig nem láttam soha iylen bénázást a gépek részéről,ezért nem értem. bár nem tul bonyolult a beállitási felület, de...ki tudja,lehet hogy valamit elállítottam? vagy megsérülhetett egy file? ez egy igazán jo játék, és nem szeretném a süllyesztöbe rakni, inkább veszem meg ujra,minthogy lemondjak rola :D

ui: emberek ellen is volt szerencsém tesztelni, és - az "emberi" hülyeséget és hibázásokat leszámitva:))) (amitöl amugy érdekes lesz a játék) - ott ilyen galibák nem történhetnek :) akinek van kedve játszani,jelezze!