Derek Creative Commons License 2008.03.26 0 0 5219

"A nyugati termékek kétségkivül sokkal tetszetősebb kivitelben készültek. Ugyanakkor általános élettartamuk messze elmaradt a szocialista termékek mögött."

 

Ez egy nagyon tetszetos legenda csak eppen nem igaz.

 

 Masreszt akkoriban nyugaton egy olcso porszivo megvetele egy melosnak kb 1 napi keresete volt,nalunk meg majd egy honapnyi.

 

Igy aztan ha a nyugati proletar porszivoja bedoglott akkor nem vacakolt a javittatasaval hanem kivagta a szemetbe es vett egy masikat,Mo-on meg kulon szervizek voltak az elektromos cikkek javitasara. Mert bizony idonkent elromlottak.

Akkoriban egy TV szerelo remekul keresett mert bizony a Kekeseket es Munkacsy-kat nem ritkan javitani kellett,meg beszerelni a nyugati normas hangot mert ugye az sem volt ezekben akkor meg. Es bizony ezek megvasarlasa az bizony akkoriban egy csaladi nagyberuhazas volt,mert ugye a kekes 62-ben 5200 ft volt annyit meg meg akkor a vezerigazgato sem keresett a Furasnal kanizsan.

 

Aztan mikor kijottek a teljesen tranzisztoros ,es nyomtatott aramkoros TV-ek azok erdekes modon nem romlottak el 10 evig sokszor se nyugaton se keleten,ja es ma mar a legolcsobb hagyomanyos TV mennyi MO-on ,mondjuk egy 20 inches ? 40 ezer ft? ,mert itt kb  120-140 dollar. Es nekem egy ilyen Sharp TV 14 eve megy ,semmi baja, ha bedoglik kidobom . Es veszek egy masikat .Es ennel nagyobb kepernyos plasma vagy LCD 350 dollar koruli.Ja bvan 2000 dollarert is de az beteriti a lakas falat.

Előzmény: eumenesz (5216)