1. Autót én csak kp-re veszek. Igazából 2-2,5 millió az amit reálisnak tartok én egy autóért kifizetni, dehát épp ezzel a Frigyessel döntöttem meg az elvemet.
2. Nem hiszem hogy a downsize lenne a jövő. Az egy baromság. Az 1.4 turbós kompresszoros motor lehet fasza mérnöki csoda (VW szempontjából persze...), nade se a dízel, se a benzines nem a jövőt mutatja. Ott a Honda FCX. az a jövő, a többi csak átmentei szarozás. Én a Turcsi helyett Priust akartam venni, de se a csomagtere 0 volt, míg a fogyasztása engem nem győzőtt meg a tesztutakon (többet kellett volna használnaom, de ez meg lehetetlen, hisz senki nem adja oda 1 hónapig az autót). De mennyire más autó..nem is autó...tényleg úgy éreztem, hogy a jövőben ülök. Nagyon tetszik...csakhát..
3. A dízel még most is megéri. Én épp most számoltam ki hétvégén a tankolásnál, hogy még így is, hogy 20 forint a különbség a benya javára éves szinten 250e forintot spórolok (az már majd 3 kettőstömegű lendkerék:))). Persze ehhez az kell, hogy 6 liter alatt maradjon a fogyasztás, és a benzines 9 litert egyen - ahogy arról a kolléga beszámnolt - és évi 30e km-ert menjek. De persze mindenki saját magának ki tudja ezt számolni....
4. Visszatérve a 2-eshez. A csoda turbós kompresszoros benzinesben ugyanúgy több alkatrész van, mint egy 8 szelepes kőkorszaki motorban, tehát ugyanannyi hibalehetőség (és lesz is gond a turbóval, komrpesszorral, meg ki tudja mivel), hisz a VW-nél még apám 1.4 fábiájában sem tudták megcsinálni azt, hogy a fojtószelepet ne kelljen kitisztítani időnként....és igen, EZ IS (ahogy 2 tömegű lendkerék is) típushiba.
Amúgy megint 5,9 lett a fogyim.