geszthi Creative Commons License 2008.03.24 0 0 141
Nincs azzal gond ha politizal, de akkor ne is hivatkozzon itt kivulallosagra, meg koveteljen tamadhatatlansagot, meg anyagi tampogatast!

Akkor viselje el, hogy az Egyhaz is csak egy lesz a partok kozul, ha nyiltan kampanyol.

Pontosan ugy AHOGY ORBAN VIKTOR VELEMENYE ERROL! Ha ezt elfogadjatok (es az egyhaz is) akkor felolem ezerrel politizalhat!



"Az egyházak ugyanis csak akkor fogják betölteni azt a pozíciót, amely egy modern társadalomban megilleti őket, ha megőrzik és visszanyerik autonómiájukat. Amennyiben a politikai élet szereplői közül egyeseket ellenségnek, másokat meg szövetségesnek minősítenek, maguk is politikai szereplővé válnak. Márpedig, ha valaki erre a porondra lép, akkor rá is érvényesek lesznek a politika gyakorta kegyetlen törvényei. Ezért mondjuk azt, hogy hibát követnek el, ha azok szolgálatába szegődnek, akik ideológiai átnevelőtábort akarnak csinálni Magyarországból.

Holott a nyílt politikai szerepvállalás helyett nagy történelmi feladatok várnak az egyházakra. Régen volt oly nagy hiány a türelem, a megbékélés, a mértéktartás és a szolgálat példáiból. Nagy szükségünk lenne például a keresztényi értékek és erények felmutatására most, amikor váratlan hirtelenséggel buzog fel az idegengyűlölet indulata, és amikor rohamosan terjed az erőszak. "


Az Antall-Kormany idejebol!
Előzmény: Fufluns (136)