breien Creative Commons License 2008.03.23 0 0 35789
Kedves Tecs.

Ami hiányzik ebből a rendszerből, az a felismerés, hogy egyedül képtelenek vagyunk olyan dolgokat megfinanszírozni, amire a mindennapi életünkben bármikor szükségünk lehet és elvárjuk a legmagasabb szintű ellátást. ( ez az egészségügyi ellátás )
Ezt, csakúgy biztosíthatjuk, hogy "aktív korban" a lehetőségekhez mérten hozzájárulunk ennek zavartalan működtetéséhez. Ezt a kellő felelősséggel kell azoknak kezelni, akik ezt a feladatot felvállalták és a szavazásokon, bizalmat kaptak. Ez a felelősség azzal jár, hogy minimum elszámolnak az adófizetőknek azzal, mire is költötték azt a pénzt, amit megnevezve erre a célra fizettünk.
Amit senki nem engedhet meg magának:
1., azt a "nagyvonalúságot", hogy kifordítja a nadrágzsebeit és azt mondja a választóknak "üres, a pénz ott van az embereknél"??? konkrétan kiknél?

2., azt a "nagyvonalúságot", hogy arra sem képesek, hogy nyílván tartsák azokat, akik a befizetéseket teljesítették ( a 17 millió "érvényben"? lévő TAJ.-kártya.

3., azt a felelőtlenséget, hogy bizonyítottan szükséges és "speciális" feladatokat ellátó intézményeket olyan felelőtlenül és "telekspekulációs " szempontok alapján zárjanak be intézményeket - OPNI, Budai gyermekkórház-

4., a piacgazdaságot hírdetve, annak teljesen ellentmondva határozzanak meg finanszírozási "kvótákat" egy ilyen fontos területen - a "hókuszpókuszpontrendszerük", amit íbereltek a "Terljesítmény Voluman Korláttal"

5,. minden reális felmérést nélkülözve, politikai indíttatásból vezérelve zárjanak be kórházakat egyik napról a másikra, amelyeket milliárdos költséggel újítottak fel.

Ennyi dilletantizmus láttán, ki lesz az a hülye, aki úgy érzi, hogy neki bármiféle kötelezettsége lenne egy ilyen kártékony bagázst megfinanszírozni.

Pedig, ideje lenne azt tudatosítani az emberekkel ezt az országot, mely a szülőhazánk, valamiből működtetni köllene, és hitelekből nem a leggazdaságosabb. ebbe, egyszer már belebuktunk, igazán tanulhatnánk , legalább a saját kárunkból.

Tudod, a "Társadalombiztosító" mely állami tulajdonban, társadalmi felügyelet mellett, biztosítási elven működtetnek, már bizonyította sok országban a működőképességét.

Miért nem akarnak a mi "döntésthozóink" még 2008-ban sem "társadalmat" felépíteni, azt működtetni? Miért akarják még mindíg lerabolni ezt a nemzetet? Semmi felelősségtudat nincs bennük még most sem?
Előzmény: Tecs (35787)