heiler Creative Commons License 2008.03.22 0 0 4917

Megint bejött az, amit a Teve olvtárs oly jól megfogalmazott: jól ismersz tényeket, de a kép, amit kihozol, teljesen torz.

 

A nyugdijasokról:    A világ legtermészetesebb dolga, szerintem, hogy aki élt egy "jobb" rendszerben, egy "tisztább" világban, az nehezen tudja elfogadni ezt a liberális-kapitalista szart...

(Más kérdés, hogy ezt az érzetet a politika kihasználta, és akkor mondott igazat Gy.F., amikor kimondta, hogy "hazudtunk...")

 

Itt a lényeg:   Volt egy, az embereknek, akik akkor éltek és alkottak, szebb világuk....

A mai nemzedék az az agymosott, akaratukon kivűl, ők már azt a világot nem kostolhatták meg...

 

A paneltémához: igen, voltak nagy társadalmi mozgások. A lakótelepek kialakítását  ezek is, de a Horthy rendszer és a háború hagyatékának felszámolása céljából tették.

És aki a József Attilla lakótelep elődjén nyomorgott, az új panelban hálaimát mondott. Vajon tudod-e, hogy hány ilyen Mária Valéria szerű nyomornegyed létezett a 40-es, 50 -es években ?

 

A május elsejéken lehet fanyalogni, egy lehetőség volt a munkahelyi közösségek életében, lehetőség egy kis családos bemutatkozásra, stb..  Akinek nem tetszett, el se jött.

 

" Morbid: pont azok lettek a rendszer "hívei", akiknek a családját megfosztották a vagyonuktól."

Ez a tételed is azt láttatja, hogy járatlan vagy az egyszerű emberek gondolkodás világában, azért is nem érted.

Faluról, általában a fiatalok a városi "könnyebb" életvitel miatt jöttek el, mert el kell ismerni, a "paraszt" élet sokkal nehezebb volt akkor is...És mivel a szűlők maradtak, az a mindenjóból álló szűlői támogatás megvolt a panelban is. A gyárban rendezett körülmények között ledolgozta a maga nyolc óráját, utána szabad volt....

Előzmény: uhu20 (4904)