További magyar hang Creative Commons License 2008.03.21 0 0 85
Nos, nincsen jó hírem:


Ptk. 12/C. §
(2) Nem lehet semmisnek tekinteni a cselekvőképtelen kiskorú által kötött és már teljesített csekély jelentőségű szerződéseket, amelyek megkötése a mindennapi életben tömegesen fordul elő, és különösebb megfontolást nem igényel.

Ptk. 347.
(4) Ha a kárt belátási képességgel rendelkező olyan kiskorú okozta, akinek felügyeletre köteles gondozója is van, és bizonyítják, hogy az kötelességeit felróhatóan megszegte, a gondozó a károkozóval egyetemlegesen felelős.


Tehát amikor fölszálltál a BKV járműre, azzal megvalósítottad a 12/c részben leírt szerződést. A lógással ezt megszegted, hiszen fizetni kell(ett volna) érte. MIvel te ennek tudatában követted el, így megvalósítottad a 347-es részben leírtakat. Ami alapján szüleidnek kell helytállni, magyarul nekik kell fizetniük.
Ezt külön megerősítetted a válaszleveleddel, amelyben a fizetést nem vitattad, csak a lakcímkáryád miatt aggódtál.

Tehát egyik sem járható út. Nemsoká' szüleid megkapják a fiz. felszólítást, hogy fizessék ki a te büntetésedet. Ha ez nem jön össze, akkor jön a fizetési meghagyás, ha ez nem jön össze, akkor perre viszik. Bár 80 000 forint nem "nagy" összeg, de akár eddig is elvihetik. Ha betöltöd a 18-at, akkor pedig rád szállnak, mert akkor már magadnak kell magadért helytállni.
Előzmény: jahutu (79)