mérnökferi Creative Commons License 2008.03.21 0 0 161
Szia kazdo!

Olvastam tanácsodat, miszerint a traktor széthúzása nélkül is be lehet építeni az első hajtás tengelyét. Ezt szóbeszéd szinten már korábban is hallottam, de nekem még nem sikerült rájönnöm, hogy kell ezt megoldani. Nagyon megköszönném, ha nekem is tudnál erről fényképet küldeni meg pár szavas tájékoztatót.
Azt nem értem, hogy ha a tengely végéről leesztergálom a peremet (vállat) és ezáltal hátulról bedugható lesz a tengely, akkor az miért nem fog ugyanúgy hátrafelé kicsúszni? Mi rögzíti azt ezek után? Csak nem a tengely elfordulását biztosító, oldalról a tengelynek neki hajtott csavar? A fej helyére esztergált perselyt mi rögzíti? Nem értem! Gyárilag elölről van bedugva a tengely. A váll felütközik a csapágyon, hátul meg az anya biztosítja, hogy előre ne csússzon ki.
Mindenem megvan az első hajtáshoz, ez a traktor széthúzás tartott eddig vissza az átszereléstől (Már húztam szét régen, van vele dolog, meg most nem is folyat sehol, meg szeretném ezt a műveletet mindenképpen spórolni.)
Azt is meg szeretném kérdezni, hogy az első híd cseréjénél a királycsapszeget hogy lehet kivenni? Hallottam két módszert is hátha te tudsz egy jobbat?!
Előzmény: kazdo (76)