b.alacy Creative Commons License 2008.03.20 0 0 143963
A nevét többször leírtam ebben a topicban, most nem teszem.

Ennyi betűből talán a név is kijött volna. De így rejtélyesebb a dolog. biztos, hogy nem fogok ezer hszt átnézni, annyira nem érdekel. Csak ránéztem volna, hogy kik is ezek.

Amúgy valóban csak az érdekelt volna, hogy milyen szervezet veheti át az iskolában az irányítást, vagy ez nem állami iskola volt?

Az országos kompetencia mérés az ország összes iskoláját egyenként méri az alapkészségek elsajátítása terén (írás, olvasás, szövegértés, matematika).

Tudom. Csak a mondatodból hiányzik szerintem valami.

Nem igazán tudom (nem is akarom) felfogni, miért fáj ez az esély nektek?

Nekem nem fáj, kicsit sem érint, oda járnak ahova akarnak, szurkolok nekik stb stb, valószínű, hogy rajtad kívül többet osztottam roma gyereknek, mint itt a sok veled egy platformon lévő, de nem is ez a lényeg. Ez a része nem érdekel.

Egyszerűen nem tudom felfogni azt, hogy mi volt ott a hiba. Az a gondom, hogy a leirás szerint jók voltak a tanárok, szerinted nem, legyen elhiszem. Az iskola sem volt nagyon lepukkanva. A gyerekek szerinted átlagosak voltak, nem debilek, kezelhetetlenek, elhiszem. Az mondod, hogy a tanári kar vacak volt. Akkor miért kellett az egészet szétszórni és nem a sok hülye tanarat kirugatni a fenébe és keresni mondjuk a régi iskolából valókat? Ha kizárólag a tanári kar volt a hunyó, akkor miért nem azok repültek? Ezzel választva a legegyszerűbb megoldást?

A nevét többször leírtam ebben a topicban, most nem teszem.

Az országos kompetencia mérés az ország összes iskoláját egyenként méri az alapkészségek elsajátítása terén (írás, olvasás, szövegértés, matematika).

Egy részük igen, másik részük már nem. Viszont helyettük elsősök kezdhetik az iskolájukat egy nem szegregált iskolában, ami megadja nekik is az esélyt egy szebb és élhetőbb jövő lehetőségével. Nem igazán tudom (nem is akarom) felfogni, miért fáj ez az esély nektek?

Annak, hogy náluk a legnagyobb a lemaradás!

Miért? Én ismerek pár roma csajt, semmi lemaradása nincs -- a hasonló korú fiuhoz képest. Egyik sem lumen, az bizti, de nem látom, hogy bármi oka lenne, hogy lemaradnának. Időnként, na jó elég sokat járnak iskolába, főleg télen és jobb kajás napokon, de semmivel sem rosszabbak mint a fiuk.
Előzmény: L-I--F-E (143943)