prenotalis Creative Commons License 2008.03.20 0 0 82

ad 1.

 

Mi az, hogy szó sem lehetett róla ?

Milyen beleszólása van egy idegen államnak (Szerbiának, Romániának) abba, hogy az Orbán kormány milyen KÁP törvényt fogadtat el a magyar parlamenttel ????

 

avagy orbánék féltek Bukaresttől és Belgrádtól ?

 

félrebeszélsz, kikerülted a választ !

 

ad 2.

2003 előtt még nem lehetett biztosan látni, hogy az EU bővítés környékén a szomnszédos országok merev álláspontja 2003 telén, 2004 tavaszán enyhülni fog a KÁP ügyében

ehhez képest elég határozottan foglaltak állást. Elutasították a KÁP bevezetését (amit később már forszíroztak persze)

 

íme:

 

"A magyar kormánynak a szándékai között nem szerepel a kettős állampolgárság egyoldalú bevezetése. Pontosan a kettős állampolgárság alternatívájaként született meg a státustörvénnyel kapcsolatos elgondolás” - mondta Németh Zsolt - 2001. augusztus 3. Heti Válasz

 

"A leghatékonyabb nemzetpolitika a sikeres európai integráció” - mondta Németh Zsolt. - 1999. február 20. Népszava

 

Mindenképpen biztosítani kell Magyarország és a szomszédos országok magyarsága közti szabad mozgást, de politikai és jogi képtelenség lenne, ha egyetlen törvényhozási aktussal magyar állampolgárnak nyilvánítanánk minden, a Kárpát-medencében élő, önmagát magyarnak tekintő személyt” - jelentette ki Martonyi János. „… a kettős állampolgárság megszerzésének lehetősége a magyar jogrendszer része, a kettős állampolgárság egyedi odaítélésének gyakorlatát senki nem kérdőjelezi meg. ” - 1999. március 23. , Magyar Hírlap

 

 

"Duray Miklós és Németh Zsolt is elvetette, hogy a kettős állampolgárság jelentené a határon túli magyarság számára a megoldást. " - 1999. szeptember 6. Magyar Hírlap

 

 

"Martonyi János külügyminiszter hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette: a kettős

állampolgárság automatikus kiterjesztése a határon túli magyar kisebbségre nem megfelelő megoldás sem politikai, sem jogi szempontból. " - 1999. február 17. , Világgazdaság

 

"A kettős állampolgárság ügye egyik szomszédos országban folytatott tárgyalás során sem vetődött fel -- hangsúlyozta tegnap reggeli televíziós nyilatkozatában Orbán Viktor kormányfő. " - 1999. február 19. , Világgazdaság

 

"Felmerült az a kérdés, hogy Magyarország nyilvánítson-e egyetlen törvénnyel automatikusan magyar állampolgárnak minden, a Kárpát-medencében élő, önmagát magyarnak való személyt.

Személy szerint mindig azt mondtam, hogy ez politikai és jogi képtelenség, ami súlyos veszélyekkel járhat elsősorban a kisebbségi magyarság számára, és nem tartom célravezetőnek" - szögezte le a magyar külügyminiszter. Martonyi hangsúlyozta, hogy az anyaország és a szomszédos államok magyarsága közti szabad mozgás biztosítása viszont európai uniós alapelv.

1999. március 23. , Magyar Hírlap

 

Németh Zsolt külügyi államtitkár

2000. április 19-i vitaesten a Tolcsvay Klubban:

"A kettős állampolgársággal kapcsolatban azt hadd mondjam el, hogy nem viszonyulunk ehhez sem dogmatikusan, mint ahogy az alapszerződésekhez sem. Meg kell minden konkrét relációban vizsgálni ennek a lehetőségeit és amit kizárunk, az az hogy egyoldalú általános gesztussal intézményesítsük, mert félünk attól, hogyha egy ilyet meglépnénk, akkor az kezelhetetlen beáramlási, bevándorlási hullámot idézne elő."

2004 tavasszal is kitartott véleménye mellett

"...megjósolható, hogy a kettôs állampolgárság felgyorsítaná a határon túli magyarság áttelepedését az anyaországba. A kettôs állampolgárság igénye - bár elméletileg összeegyeztethetô az önrendelkezés elvével - a gyakorlatban ellentmondhat az autonómia-törekvéseknek."

(Szabadság, 2004. ápr. 3.)

"Az anyaország felelőssége, hogy egy tartalommal megtöltött státustörvénnyel és a közösségi autonómiák támogatásával ellensúlyozza a szükségmegoldásként felmerülő kettős állampolgárság intézményét."

(Heti Válasz, 2004. ápr. 15.)

 

1998-ban Tusnádfürdőn Orbán határozott nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy hajlandó lenne-e bevezetni a kettős állampolgárságot. Úgy fogalmazott: „A kettős állampolgárság kérdését alaposan meg kell gondolni, figyelembe véve annak buktatóit is.

 

Külügyminisztere (szintén 1998-ban) úgy nyilatkozott, hogy a kettős állampolgárság „nem járható út.” Úgy vélte, más megoldásokat kell találni.

 

Martonyi János 1999-ben a "Magyarország és a határon túli magyarság 1999" című konferencia utáni sajtótájékoztatón azt állította, hogy „a kettős állampolgárság automatikus kiterjesztése súlyos politikai veszélyeket jelentene, s jogilag is megvalósíthatatlan.

 

Azt hiszem ennyi elég is annak illusztrálására, hogy össze vissza hazudoztál.

 

Martonyi, Orbán, Duray és Németh Zsolt idézetek teszik helyükre az állításaidat


 

 

Előzmény: Riformaja KoalaBuktova (81)