heiler Creative Commons License 2008.03.20 0 0 4772

"nekem a önrendelkezésért való munkálkodás a nemzetet/országot vezető politika legitimitásának szükséges feltétele. Ezen az alapon különböztetem meg Kádárt Nagy Imrétől,"

 

Szép gondolat.... Csakhogy már jórégen a történelem, ilyen kis nemzeteknek, ilyen adottságokkal, mint mi, meghatározta minden időben helyünket a világban....Ez nem Kádárral kezdödött, hanem akár Szt. István királyig is visszamehetnénk....

 

S az 56' tragédiáját követő korszak, melyben legalább egy nemzedék felnött, és egy egy másik, idősebb a megelöző időszak "kárpótlásaként" végre elfogadhatóan élhetett, létbiztonságban, társadalmi közmegegyezésben,Kádárt ismerte el...

 

  "a kádári terror is belefér, ami a jelzett aranykorban egy idegen megszálló hatalmának megerősítéséért halálba küldött 300+ szabadságharcost"

 

Egy ember halála is sok nézetem szerint - ellentétben rólam alkotott véleményeddel - akármelyik oldalon történt.

Azért gondolj utána: kik lincseltek előszőr, kik álltak bosszút vélt vagy valós sérelmeikért embertelen módon, kiknek volt fontos, hogy anarchia legyen, s ne stabilizálódjon a sarjadó (?)  demokrácia ?  Vajon mindenki hős szabadságharcos volt a +300-ból ?

Harc volt, és a háborúban adok és kapok van.

 

Az más kérdés, úgye, hogy a mindennek elmondott Kádárt, és rendszerét később elismerés ővezte a világpolitikában is....

Előzmény: anton pavlovics (4761)