Dínó Creative Commons License 2008.03.19 0 0 4
Igen, kb 1 éve ez nagy szenzáció volt. Mondjuk pont ezek miatt is kérdeztem a topikindítóban, hogy vajon mitől jó egy zár.

De azért legyünk őszinték: ma még azért legtöbször beroppantják az ajtót vagy eltörik a zárbetétet a jómunkásemberek, az ilyen kifinomult (?) módszerekkel nem foglalkoznak. Egyébként ez ellen is van már védelem, valamélyik zár leírásában legalábbis utaltak rá.
Tehát szerintem ha be akarnak menni, akkor be is fognak. A kérdés az, hogy mit találnak bent... :) Nyilván a TV-t, DVD-t nem fogja az ember páncélban tartani, de a családi ezüst, KP, fontosabb iratok (pld útlevél) már lehetnek ott, így a romboláson meg pár viszonylag könnyen pótolható tárg elvesztésén kívül talán nem ér akkora kár.

Volt egy másik topikban valakinek olyan ötlete is, hogy a jól látható széfet kell csaliként használni, azzal elszórakozgatnak, aztán mire kinyitják kiderül, hogy nincs is benne semmi (legfeljebb egy üzenet nekik). Az értékeket meg egy jól eldugott helyen (egy másik széfben) kell tárolni.