ZsL... Creative Commons License 2008.03.19 0 0 71
Oké, de mi lenne, ha nem a már meglévő, és egymástól függetlenül megalkotott elméleteket próbálnánk egymáshoz illeszkedőre normalizálással, sorvasztással, addicionálással, szuperponálással vagy másféle erőlködéssel összekreálni a "Nagy Egyesítést", hanem nulláról indulva, ahogy azt maga a Világegyetem is tehette, kifejleszteni az egyes szakterületek (részecskefizika, atomfizika, ... kozmológia) elméleti alapjait?
Induljunk ki a 0=0 képletecske lehető legegyszerűbb bővítéséből, abból, hogy 0=1-1, aztán a semmiből így, ellentmondásmentesen létrejött két "valamit" egymástól függetlenül tovább bővíteni, pl. úgy, hogy 1=10x1/10, -1=-13x1/13, majd ezt folytatva, ahogy tetszik, amíg néhány milliárd emeletnyi nem lesz az "egyenlet" jobb oldala. És mindezt persze az összes lehetséges, milliárd féle permutációval, variációval és kombinációval (hadd dolgozzon az a szegény számítógép), hátha a véletlenek keresztútján egyszer csak létrejönnek a valóságot leíró egyenletek, meg az egyikből másikba átváltást lehetővé tevő transzformációk! Közben talán még azt is sikerülne kitalálni, miképp igazítsuk úgy a dolgokat, hogy a számfolyam magától kiadja magából azokat a megoldásokat, amelyek megfelelnek a fizikai valóság már kimért adatainak is!

De nem folytatom, mert minden beképzeltség nélkül kezdem úgy érezni, hogy megelőztem saját koromat, mivel ma március 19-e van, és csak két hét múlva lesz április 1!
Előzmény: mmormota (70)