ztm Creative Commons License 2008.03.17 0 0 2094
VII. és VIII. ütemesek!

Miután jó pár riasztó kiépítésével engem bíztak meg a szerencsés bentlakók, hadd hívjam fel a figyelmeteket egy lehúzásra, mellyel egyre gyakrabban találkozok. Ha mentek villanyászati egyeztetésre, figyeljetek a következőre:

- dupla szárnyú erkélyajtóra, ablakra, ha nincsen két, egymástól függetlenül is nyitható szárnya, elég EGY nyitásérzékelőnek kiállás, tök fölösleges a villanyászok által favorizált két kiállás. (Egyet tesznek az ajtónak azon részére is, mely önmagában nem is nyitható.) Ez Nektek talán 4200Ft/kiállásba kerül. Nem egy nagy összeg, de az elv idegesítő. Mivel egy villanyszerelőnek ennyivel tisztában kellene lennie, ezért érzem lehúzásnak a dolgot és nem tévedésnek.

A másik dolog, amit már írtam korábban, de továbbra is áll:
- a villanyászok a bejárati ajtóhoz tervezik a riasztóközpontot. Ha ide nem terveztek valamilyen gardrobe szekrényt ami védhető és így a riasztóközpont is védett (azonnali riasztású) helyre kerülhet, akkor a rendszer a MABISZ minimális előírásait sem elégíti ki. Ebből akkor lehet gond, ha kötsz lakásbiztosítást, a riasztó miatt esetleg kapsz kedvezményt a díjból, betörnek, a biztosító ki fog bújni a fizetési kötelezettsége alól erre hivatkozva. (Már ha egyáltalán kapsz a díjból is kedvezményt a nem megfelelő kiépítés miatt.)



Más: Nem lehetne a fórumot 2 részre szedni? Ez megmaradna annak aminek indult, azoknak, akik építő jellegű hozzászólásokkal szeretnék a többieket segíteni, az anyázók/acsarkodók meg nyissanak egy "Beszólok a lakótársaimnak - Pestimre ikerházak" fórumot. Hm?