padisah Creative Commons License 2008.03.16 0 0 46529

Nem csak a szoci kormány által kitalált "reform" a reform egyetlen módja. Reformból nagyon sok lehetséges forgatókönyv van, ezekből lehet válogatni, vagy választani a meglévő rendszert, és abban reménykedni hogy ami nem, vagy nem kielégítően működött az elmúlt 30 évben majd egyszercsak hirtelen összeáll. És természetesen a személyek felelősségét keresni a rendszer felelőssége helyet ugyanilyen reménykedés.

 

Hogy biztos csak azért működik a dolog rosszul, mert bénák vagy korrutak akik eddig csinálták. Ami persze lehet hogy igaz, csakhogy ezen személyek kiválasztása szintén a rendszer részét alkotja, tehát a rendszer átalakítása nélkül ugyanez a kontraszelekció idővel ugyanúgy le fog játszódni, és az egyszer nagy felbuzdulásban odatett tökös felügyelőcsapat lassan kicserélődik megint korruptakra.

 

A probléma eredendő forrása az, hogy olyasmit bíznak bürokratákra, ami nem nekik való feladat, ami inherensen magában hordja a befolyással való visszaélés lehetőségét, vagyis pénzt kapnak a kezükbe amit elkölthetnek. A mostani rendszer ezt a hibás koncepciót halmozza hegyekbe. És ezen az úgynevezett reform sem segít.

Előzmény: krz (46525)