Törölt nick Creative Commons License 2008.03.16 0 0 8582
A mai nap tele van értékes hírekkel. :-)))


Nem tudom, hogy a Stop.hu cikkírói ilyen hülyék-e vagy tényleg idáig süllyedtünk?


"Mi volt ez? Szakszerű intézkedés vagy rendőri túlkapás?

Egy hangoskodó társasághoz hívtak rendőröket még péntek hajnalban Pécsett, s a szabálytalanság miatt előállították a fiatalokat. A rendőrség vizsgálódik az ügyben, hogy esetleg történt-e rendőri túlkapás.

A rendőrség pénteken délután kiadott közleménye szerint március 14-én hajnali fél három körül egy tízfős társasággal szemben intézkedtek a kertvárosi rendőrőrs járőrei. Ennek során két fiatal férfit és egy hölgyet állítottak elő szabálysértés, illetve rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt. Az intézkedés alatt személyi szabadság korlátozására és kényszerítő eszköz alkalmazására került sor (gázspray-t és bilincset is bevetettek, sőt az egyik rendőr elővette a pisztolyát és csőre töltötte, majd visszahelyezte tokjába).

Az intézkedés lakossági bejelentés miatt történt, mivel a Csontváry utcai Non-stop üzlet előtt a népes társaság hangoskodott, feltehetőleg zavarta a lakók pihenését. A közlemény szerint a kiérkező járőrrel szemben agresszíven viselkedtek, ezért döntött úgy a járőrvezető, hogy a két hangoskodót előállítja. Ekkor avatkozott be a társaság egyik hölgytagja, aki a közlemény szerint meg akarta akadályozni az előállítást.

A személyi szabadság korlátozás és a kényszerítő eszközök alkalmazásának szakszerűsége tárgyában a Pécsi Rendőrkapitányság vezetője vizsgálatot rendelt el.



Túlkapás? Mi? A spray vagy a bilincs?
Már az is túlkapásnak számít, ha a rendőr megbilincsel valakit? :-))))