Rbatka Creative Commons License 2008.03.15 0 0 1493

FIGYELEM!

Ha nem lesz árvíz, akkor áprilisban Lakitelek-Tiszaalpár között vágányzár lesz. A pályát elbontják, a töltést megemelik. A vágányzár alatt vonatpótló autóbuszok fogják hordani az utasokat.

 

Érdemes még egyszer utoljára bejárni a környéket, a tavaszodó erdőt, mezőt lefényképezni. Szeretném még egyszer begyalogolni a vonalat, és szeretném, ha sokan jönnénk, és topiktalálkozót tartanánk. Ez olyan hely, ahol rengeteg vonatos képet kell készíteni.

Információ: vízügyes kolléga :)

 

Én szeretnék lejutni oda még a bontás előtt. Az építkezés alatt egyszer mindenképpen lemegyek, mégpedig a csőáteresz átépítését dokumentálni. Ezenkívül a vágányfektetést is meg szeretném nézni. Tehát elvileg a közeljövőben háromszor megyek Tiszaalpárra.

A beruházást a Szentesi Vasútépítő végzi. Nyilván megvan a helye a betonaljaknak. Legalábbis remélem.

 

OFF

Mégegy információ azoknak, akiket esetleg érdekel: Szolnok és Csongrád között tavasztól 6 helyen lehet átkelni a Tiszán. Rákóczifalva-Tiszavárkony között megépült a kompátjáró, tavasszal tervezik beüzemelését, először csak személy és kerékpáros forgalomra. Ezek mellett Vezseny-Tiszaföldvár, Tiszakécske-Nagyrév, Tiszakécske-Tiszainoka között lehet kompozni. A Tiszaugi-hídon és a Csépa-Csongrád pontonhídon is lehet kelni.