irigy kutya Creative Commons License 2008.03.14 0 0 1
Vagyis inkább a középréteg egy része jobban él, mint 6 éve. Mások meg rosszabbul élnek. Igen sokan meg munkanélkülivé váltak és sokkal rosszabbul élnek.
Na ennyit a statisztikai átlagról.
Egyébként a gazdaság is növekedett 6 év alatt, természetes, hogy ennek hatására valakik jobban élnek. De nem elegen élnek jobban, másrészt a jobban élés egy igen alacsony szintről induló növekedés 2006-ban megrekedt rövid szakasza volt, vagyis attól még hogy valakik jobban élnek úgy a legtöbben nem élünk eléggé jobban. Az emberek szerintem akkor is joggal elégedetlenek, ha bár egy parányit jobban élnek, mint 6 évvel korábban, de messze rosszabbul élnek, mint élhetnének egy komolyabb növekedés esetén. vagyis nem elég jobban élni, jelentősen kellene jobban élni.
Erre pedig mostanában egyre kevesebb az esély.
Az emberek pedig elégedetlenek, mert elvesztették az esélyt, hogy belátható időn belül valódi jólétben élhessenek.
Azok meg különösen elégedetlenek, akik alól kicsúszik a talaj, egyre kilátástalanabb a helyzetük, évről évre rosszabbul élnek. No igen őket valahogy mindig kihegyják a számításaikból a statisztikusok és a politikusok. Hiába no, politikusaink látóköre csak a középosztály közepéig terjed.