Törölt nick Creative Commons License 2008.03.14 0 0 3172
Orgon energia, mi?

Tudod, az a nagy probléma ezekkel a dolgokkal, hogy saját magukat teszik hiteltelenné.

Én a magam részéről Nikolai Tesla nagy csodálója vagyok, és kifejezetten érdekel, hogy mik is voltak azok a ma el nem ismert felfedezések, amiket állítólag tett. Ami utánajárást pl. a "skalár hullámokkal" kapcsolatban végeztem, úgy néz ki, hogy a jelenség amit leírt, fenomenológiai szempontból létezik.

Nagyon nem szeretem, amikor egyes emberek a tudományt vallásnak fogják fel, és bibliaként idézik a hőtan törvényeit. :D
A szkepticizmus egy rendkívül bölcs és hasznos filozófia, de aki csak azokkal a dolgokkal szemben szkeptikus, amik az ő világnézete szempontjából idegenek, az nem szkeptikus hanem fanatikus. A szkeptikus az abban is kételkedik, hogy az energiamegmaradás törvénye tényleg törvény-e, nem csak abban, hogy a BioNet MLM cég fél millió forintos örökmozgója tényleg működik-e.

DE:

Őszintén, hogy vegyek komolyan olyan "tudományos" fejtegetéseket, amik felerészt (látványosan, egyértelműen) félreértelmezett középiskolai fizika tananyagból, felerészt pedig vallásos / ezoterikus, okkult okoskodásból állnak?!
Ugye ismerős, hogy az "orgon energiát" jellemzően a "harmadik szemük" révén "látják" azok, akik kellően magas "beavatási szintet" értek el?
Meg hogy csak akkor működik, ha a használó szívében tiszta szeretet lakozik?

Hogy vegyek komolyan egy alternatív energiákkal foglalkozó weboldalt, ami ahelyett, hogy olyan, érdekes anomáliákat mutató területekkel foglalkozna, mint az örvényképződés vagy a Schumann-effektus használata mozgó térként áram indukálására, egy "Joe cell" nevű VARÁZSESZKÖZT népszerűsít, amit röviden és leegyszerűsítve ha megfelelő meditatív állapotban összeraksz és feltöltesz pozitív érzelmekkel, majd egy műanyag csővel hozzákötöd a gépjármű motorján egy VAKFURATHOZ, akkor a gépkocsi benzin nélkül fog menni. Ja és senki nem látta személy szerint, de mindenki ismer valakit, akinek az ismerőse Ausztráliában már évek óta ilyennel üzemelteti a furgonját, csak nem mer beszélni róla mert feketeruhás ügynökök fenyegették meg.

Ha ti "alternatívok" tartanátok egy kis önellenőrzést, kidobálnátok az orgont, a pránanadit, a transzcendentális meditációt, a színterápiát és a tibeti kívánságteljesítő buddhaszobrot, akkor talán a hozzám hasonló nyitottabb tudósemberek nem ösztönös hányingerrel fordulnának ki a weblapjaitokról.

Nem mondom, hogy bármi bajom lenne a meditációval, pránanadival vagy a színterápiával mint olyannal - de ezeknek könyörgöm nyissatok egy KÜLÖN weblapot, és ne keverjétek a fizikával az ISTEN SZERELMÉRE, mert ami lesz belőle az egy NAGY MASZLAG!
Előzmény: Törölt nick (3166)