szkocsyék 180/3 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2072

Nos!

 

Előző hozzászólásom egy első reakció volt Bubu hozzászólására. Most azonban már végigolvastam az összes eddigi hozzászólást. Néhány fontos hozzáfűzni valóm van a korábbi megjegyzésekhez.

 

1. Nem vagyok senki bérírója. Ez még akkor is sértő, ha csak úgy "hangulatkeltésként" került leírásra. Egyszerűen csak képes vagyok néha a másik fél szemével is látni a hatékonyabb munkamenet érdekében. (soxor segített a kivitelezés folyamán)

2. Soha semmilyen külön mutyizás nem történt köztünk és a Redom/Kulcsrakész bármelyik embere között kivéve talán azt, hogy amikor a kulcsátadás volt, a csajoknak vittünk bonbont, a fiúk meg kaptak egy üveg Whiskyt.

3. Lehet, hogy alacsonyabb az ingerküszöb, vagy nem vagyok sokáig haragtartó, de összességében elégedett vagyok a kivitelezéssel. Egyetlen dolgot kivéve, és ezek a festők. Ők az egyetlen "szakember" gárda, akikkel személyesen nem találkoztam a megvalósítás során. Látszik is, hozzánk többet be nem jön egy se, pedig több 100e Ft-nyi javításuk lenne úgymint újra glettelés és újra festés, mert ami van, azt festéktüsszentő hapcibenő szebben csinálta volna a szomszéd kertből.

4. Kérdezzétek meg szegény M.Zs-t, hogy mit kapott a feleségemtől legutóbb. Nem ajándék volt, azt megsúgom.

 

A mondandóm lényege: Az, hogy nem vagyunk elégedettek valakivel, személyes okokból haragszunk rá esetleg tárgyalópartner helyett már nem is ellenfélként, hanem ellenségként kezeljük, az még nem indokolja azt, hogy az érdemeit ne ismerjük el és ne próbáljunk a valós indokokat felfedezni a cselekedeteik mögött. Könnyebb megoldást találni, jó kompromisszumot ajánlani, ha tisztában vagy a tárgyalópartnered képességeivel, lehetőségeivel, erősségeivel és gyengeségeivel. Ha ezeket számításba veszed, amikor beszélsz, akkor nem idegesíted halálra magad, hogy T.G. már harmadszor ígéri meg jövőhétre a kukatároló tetejét az elmúlt 2 hónap során. Kit érdekel? Belehaltunk? Nekik több pénzük lesz tőle? Nekünk?

 

Deresedő: Sajnálom, hogy ennyire elmérgesedett a helyzet köztetek, biztos vagyok benne, hogy van okod rá. Arra kérlek azonban, hogy ne menjen ez a fórum és a szomszédi viszony rovására. Ne gyártsunk összeesküvés elméleteket és ne riogassuk a leendő lakókat, akiknek a pénzéből nem mellesleg a mi javításainkat fogják csinálni. Elismerem az érdemeidet a lakóközösség építésében, a fórum megszervezésében. Tudom, hogy mennyi munkát öltél bele, hogy egységesen lépjünk fel és most is, mint már korábban is, köszönetet mondok érte. Nem nézem le a lakóközösség szerepét abban, hogy jó érzés itt lakni, pusztán csak azt állítottam, hogy ez azért nem csak és kizárólag a mi érdemünk.