sancarlosp Creative Commons License 2008.03.12 0 0 575
Szia,

Próbálok segíteni, de pontosan én sem tudom (vagy esetleg rosszul tudom). Tök jó lenne, ha ezeket a kérdéseket fel lehetne tenni az Európea oldalán, de még nem jött meg a belépési „engedélyem”.

A melegvíz vízfogyasztását is a Vízműveknek kell fizetni, csatornadíjjal együtt. Viszont a melegvízfogyasztást le kell majd jelenteni a társasház üzemeltetőnek, aki kiszámolja, hogy mennyi gázt fogyasztottál a víz melegítéséhez, és arról kapsz egy újabb számlát.

A gond ennél ugyan az, mint a fűtésnél. Mondanak egy becsült szorzó számot (a fűtésnél most 15 Ft / kw), kifizeted, de a végén, ha rosszul lett becsülve, ki kell fizetni a különbözetet, illetve nyilván ide számít majd a veszteség is (lsd.: plombálás).

Elhangzott a lakógyűlésen, hogy a 15 forint nagyon olcsó. Ami igaz, de mi van, ha rosszul lett becsülve?
Nem a különbözet kifizetése a gond, mert ez természetes, hanem, az, ha pl ez évi egyszer történik csak meg, mert az egy komoly összeg is lehet.

A víznél annyival rosszabb, hogy ott nincs hőfok mérve, tehát még „igazságtalanabb” a rendszer. Persze erre nincs tökéletes megoldás (bocs van, de az drága). Azt azonban jó lenne tudni, hogy a gázmérés házanként, lépcsőházanként, történik-e (vagy teljes lakópark), illetve, hogy a különbözetet milyen időközönként számolják ki (jó lenne havonta), és hogy hogyan oszlik szét (lépcsőház, ház, lakópark)
Előzmény: Paco155 (573)