Törölt nick Creative Commons License 2008.03.12 0 0 58
minden igaz ami közmondás
van ami nem közmondás, de igaz, vagy sok igazság van ami nem közmondás.

Nekem nagyon tetszenek a mondások, pld. ha valaminek nagyon száraznak kell lenni arra azt mondják: puskapor száraz legyen.

De a nagy emberek mondásának biztos van gyüjteménye. Ford autogyáros mondta: még nem vagyok elég gazdag hogy olcson vásároljak.

Ezt képsviseli barátaim között elterjedt mondás: ami jo az nem olcso,ami olcso az nem jo.
Mondjuk ezt egy magyar autoszerelö mühely falán olvastuk: ami gyors az nem jo, ami jo az nem gyors, ami gyors és jo, az nem olcso.

Mindegyik klassz. Lehet válogatni. Az autoszerelö munkadijak egyébként nagyon sokszor a megrendeló viselkedésétöl is függenek. Én már felszámoltam duplán annyit valakinek, mert állandoan hitetlenkedett és mindent meg kellett neki magyarázni.
A banális eset, amikor kérik azt az alkatrészt amit kicseréltem. Ekkora baromság. Egy láda olyan alkatrészünk van, amit csakis ezért tartunk, hátha valaki kéri és véletlenül kidobtuk amit kicseréltünk. Mégis sokan elkérik.
Ez az, ha nem bizik a szerelöben miért nem viszi máshová, vagy maga csinálja.

és ha valamire azt mondom hogy rossz és ki kell cserélni akkor az ugy van. A vevö sajnos magábol indul ki azt hiszi, hogy a másik emberek olyan furfangosak és átjátszanak mindenkit, mint ö.

Nos az egész visszakanyarodik az elmeorvoshoz. Most akkor ki a az okos?aszerelövagy a kuncsaft.A kuncsaft azt hiszi ó a legokosabb a világon és a szerelö átveri, a szereló pedig az elsö mondatnál megállapitja, hogy melyik buta kuncsaft csoportba tartozik a kérdezö - és röhög magában. De hát ez a szép a vállalkozásban. Mert a végén a javitást kifizetik, a kocsi jól müködik, csak........közben egy kicsit hülye volt valaki. Mint a Hofi mondta: ...nem semmi, csak beszélgetni akartam......
Előzmény: szivlapat (57)