karcsababy Creative Commons License 2008.03.11 0 0 309

Sziasztok, van valakinek ötlete az alábbiakra?

 

35 éves 1 gyerekes anya vagyok. Két problémám van:

1.  Kislány korom óta van egy évente kb. 3-4-szer jelentkező has vagy inkább bélgörcsöm. Elkezd fent fájni, görcsölni, ráz a hideg, szakad rólam a víz, a szám telegyűlik nyállal, és közben a falat kaparom fájdalmamban. Ez a görcs szépen halad egyre lejjebb. Amikor már az alhasam fáj, vécére kell mennem. Az eleje, az első 1/3 normál állagú. A második 1/3 hígabb, a vége teljesen hasmenés szerű, szaga kellemetlen. Mire megszülöm, elsápadok, nyelek vagy 2 liter nyálat, hideg az egész testem, és vizes rajtam minden ruha. Voltam béltükrözésen, de nem tudták teljesen megcsinálni, mert oltárira fájt. Azt mondták, teljes altatásban csinálják, az időpontra várok.

 

2.  Az elmúlt időben enyhe szúró felhasi fájdalmaim voltak, a hasnyálmirigyem táján. Uh epekövet mutatott ki. Csináltak gyomortükrözést, eredménye gyomorgyulladás, azt kezelték gyógyszerrel. Utána műtét, diéta. A fájdalmaim nem szűntek meg, hanem gyakoriak lettek, már a májamnál is szúrkál, gyakrabban és intenzívebben, mint a műtét előtt. Ehhez még hozzájött a fent említett fájdalmas székletürítés, ami az évi 3-4 alkalom helyett most már napi 1-2-szer jelentkezett. Ismét uh, negatív, vérkép negatív, elküldtek ct enterográphiára Chron gyanúval, de semmi eltérés, elváltozás, gyulladás nincs a hasüregemben. Voltam Debray-teszten, elég erős máj-tájéki fájdalmam volt, de a panaszomat enzimemelkedés nem kísérte.

Még mindig fáj a felhasam, hol jobb, hol a bal oldalamon. Van, hogy reggel, éhgyomorra, van, hogy étkezés után. Volt, hogy 2 nap teljesen egyformán étkeztem, az egyik nap voltak fájdalmaim, a másikon nem. A fájdalmas székletürítési problémám szűnik, már nincs anyira gyakran.

 

Járok gasztroenterológushoz a Szent Imre Kórházba, de sok okosat nem tudnak mondani.

Rosszul vagyok bekötve, vagy mi a baj velem?