BigyoMail
2008.03.10
|
|
0 0
230
|
Részben egyet értek veled. Nem minden diplomás buta, sőt... A baj az, hogy a diplomája nem ér semmit se. Miután az államilag finanszírozott szakon kis kockázattal is lehet szerezni papírt, miért ne szereznének. Ja, hogy pénzkidobás volt? Túlon túl sok a diplomás. Ez a baj. A tandíjtól nem lesznek okosabbak a diplomások, hanem kevesebben lesznek. Innentől a szűkösség elve alapján többet is fog érni az a diploma. Jobban meg is lesz fizetve. Felesleges, hogy mindenkinek diplomája legyen, mert nem kell diplomás csapos. Ha kell egy országba 5000 diplomás évente, akkor nem szabad 7000-nál többet oktatni. Engem meg nem érdekel, hogy főorvos úr fiacskája miből szerez orvosi diplomát, csak ne az én pénzemből szerezze. (amúgy abból szerzi mindenképpen, mert apuci pénzét is én grundolom össze) Egyszerűen fizesse ki ő a tandíját, de nem ám fél évre 105 e Ft-ot, amit az első havi fizuval meg kap, hanem az egészet. Ő fog jól élni belőle, nem én. És ez nem balos szöveg, hanem kő kemény konzervatív. ellentétben az állami gondoskodás utópiájával... |
Előzmény: Commander Pepe (229)
|
|