krysztasz Creative Commons License 2008.03.08 0 0 44630

Sziasztok!

De jó, hgoy itt vagytok, kissé tartottam attól, hgoy a fórum a kampánycsend miatt nem is fog üzemelni. De mégsem: :))

Pár hete kérdezősödtem, hogy sapkát hogyan köthetek. Kötőtűvel próbálkoztam, a szélein fogyasztottam a szemeket, kettőt,hetet, eléggé lépcsőzetesre:) sikerült, aztán itt segítettetek, hogy körkötőtűvel kell, körbe-körbe. Itt ismertem meg ezt a kötésmódot. :))

Jelentem, nemsokára kész a sapka, de újra van egy kérdésem. Mostmár a fejtetőnél járok, a sok-sok fogyasztásnál, 5-6. szem egybe. Ekkor már eléggé kevés van a tűn, így nagy nehezen rájöttem,hogy két tűvel kössem újra. Eddig a körkötés miatt csak színe volt, visszája nem. Most, hogy két tűvel kötöm, van visszája is, írtátok,hogy a visszáján ne fogyasszak. De ha nem fogyasztok, akkor - az eredeti verzió szerint, ha vmilyen csoda folytán mégis végig köthetek kötútűvel, ami ugye lehetetlen, pl. 10 szem nagyon kevés a kiskörkötőtűnek is, minden sorban fogyasztok - a visszája miatt dupla annyi sor szükséges a befejezéshez, és a végén csúcsos sapkát kötök.

 

Remélem, elég világosan írtam le, és tudtok magyarázatot adni nekem. Mert ok, nem fogyasztok, csak a színén, de lassacskán be kellene már fejeznem a sapkát, mindjárt elérem a kívánt hosszt, de a tűváltás miatt ez kétszer annyi idő lesz. Végül is, nem is az idő, hanem a csúcsosság a problémám. :))

Eszembe jutott egy kötős vicc, hátha van még, aki nem ismeri:

A játszótéren nagymama kötöget, gyorsan pörögnek az ujjai. Másik nagymama kérdezi: Miért kötsz olyan gyorsan?

Nagyi válasza: sietek, nehogy a vége előtt elfogyjon a fonal. :))