2008.03.07.
Több politikust is bírsággal sújtott az ÁNTSZ a tilosban dohányzó parlamenti képviselőkről készített tévéfelvételek nyomán.
Tasnádi Péter pécsi polgármester egy műsorban az intézkedést nem éppen városvezetőhöz illő, szavakkal kommentálta. [Nemcsak erről van szó. Tasnádi az alábbi megjegyzésével elárulja, hogy egy gőgös, "ki ha én nem?" niemand, magát törvények felett álló úrnak/elvtársnak képzeli, aki nem érti, de el se akarja fogadni a jogállamot. Tipikus feudalisztikus vagy ázsiaias kommunista nyikhaj! Ja, és érezhetően szenved is azon, hogy a törvények felette állnak, és külön, hogy ez neki 50 000 forintjába kerül, ami számára nyilván rettentő nagy pénz, ja.]
Az MTV Szempont című műsora a korábbi, rejtett kamerás felvételek miatt megbüntetett képviselőket szólaltatta meg március 6-i adásában. Tasnádi Péter MSZP-s polgármester Tóth Károllyal folytatott beszélgetését is rögzítette a tévéstáb.
A felvételen Tasnádi a következőket mondja Tóth Károlynak a megkapott bírságról: „Elolvastam, befizettem. Nyalják ki a segggemet. Ha az ÁNTSZ-nek ez a legfontosabb problémája, akkor jó országban élünk.” [Ez Tasnádi őszinte igazságbeszéde.]
A műsor 41. percében látható, véletlenül elkapott beszélgetés után Tasnádi Péter hivatalosabban is megfogalmazta álláspontját: „Törvénytisztelő állampolgárként nekem is fontos, hogy a nem dohányzó állampolgárok védelmében hozott jogszabályokat mindenki betartsa, így én is. (…) Megérkezett az elsőfokú határozat, ez alapján azt az ötvenezer forintos bírságot vagy büntetést, amelyet kiszabtak, azt befizettem” – mondta a pécsi polgármester. [És ez a visszataszító, szemforgató pimaszkodás pedig az, amit a birkanépnek szán.]