Csősz bácsi Creative Commons License 2008.03.05 0 0 32
Nebáncs!virág kollégám iránymutatása a "te nem játszhatsz velünk!" kérdéskörrel kapcsolatban:

Létezik egy időnként fel-felbukkanó probléma, főleg az SZMK-n és a Babaszobákban. Nevezetesen: adott társaság által látogatott, nyugodt csevegős topikba beír egy ismeretlen vagy alig ismert nick, akinek a hozzászólása nem tetszik többeknek.

A Fórum nyitott, mindenki azt ír amit akar, amíg az MM keretein belül teszi, csak úgy mert nem tetszik valakinek a stílusa még nem ok a moderációra.
Ha nem ért valaki egyet a hozzászólás tartalmával, két út áll előtte: vagy figyelmen kívül hagyja vagy vitába száll vele. A vita nem azt jelenti, hogy melegebb éghajlatra küldik, és jelzős szerkezetekkel illetik.

A balhé mindig úgy kezdődik - tapasztalt anyukák ismerik a jelenséget -, hogy a másik visszaüt. Ilyenkor mindegy már, hogy ki kezdte, a verekedők sarokba fognak állni.
Ezt megelőzendő, a kifogásolt hozzászólásra nem kell reagálni, topiklinkkel, hozzászólás sorszámmal, és rövid panasszal lehet jelezni a moderációs topikban(*) a problémát. Annak elbírálása, hogy valóban törlésre érett-e a hozzászólás, a moderátor feladata.


(*) A Babaszobák és SZMK fórumokhoz tartozó moderációs topik linkje: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9111326