gazo2 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 290
Kedves Jóska!

Nem is reméltem, hogy ilyen hamar kapok választ. Mégpedig ilyen nagylelkűt.

Indulásként A4-es lapméretre, 12-16 oldalra, fekete-fehér nyomásra gondoltam. Talán ez a tördelés és a nyomdai előállítás szempontjából is a legegyszerűbb. Kezdetben a példányszámot is csak szerényre, talán 200-ra tenném, hiszen a terjesztés is csak "házilag" történhet. Így a példányok is ingyenesek lennének, hiszen a fizetős példányok adminisztrációja meglehetősen bonyolult dolog. (Tapasztalataim és az említett számok a Bajai Honpolgár kezdeti időszakából származnak, amikor a folyóiratot, annak hőskorában én szerkesztettem.)

Nem akarom elhallgatni, hogy nem csak támogatókkal, szépszámú ellenszurkolóval kell számolni. Bizonyára bőséges tapasztalatod van arról, hogy minden a környezetet vagy a település más értékeit védő törekvés sért valamilyen érdeket. Vagy ha nem, kicsinyességgel, irigységgel számolni kell. (E téren nekem is van bőséges tapasztalatom.) Ezt a tisztesség kedvéért kötelességemnek tartom megmondani.

Mégis az a véleményem, hogy nemes ügy támogatásához az emberek nagy többségére számítani lehet. Ugyanígy biztos vagyok benne, - ismerem őket -, hogy a folyóirat tartalmassá tételéhez lokálpatrióta bajaiakat, különböző szakembereket, például muzeológusokat, könyvtárosokat, építészeket, művészeket, tanárokat, városvédőket stb. meg tudok nyerni. Akik önzetlenül vállalnák a cikkek megírását.

Kérlek, tájékozódj a nyomdai költségekről. Természetesen tiszteletben tartva ama nagyon régi könyv szavait: Megjár a munkásnak az ő bére. (A fordítás kissé szabadon tőlem, hiszen abban az időben még nem volt munkabér.)

Barátsággal és köszönettel:
G. Zoltán
Előzmény: davodi (289)