boxer-gs Creative Commons License 2008.03.01 0 0 1129

Sziasztok!

 

Hazaértem  a guberálásból.

Sajnos soványka volt a felhozatal, de azért egy "kincset" csak sikerült begyűjtenem.

Ráadásul szerintem egy igazi ritkaság, én legalábbis még nem találkoztam ilyennel.

A szerkezet persze a jól megszokott ismerős, de a név...

 

Szóval egy Sztart-ot sikerült elővarázsolni a piaci lomkupacból. Persze az állapota közel sem hibátlan, de abszolút menthető. A különlegessége az, hogy nem a már korábban ezen topikban is kitárgyalt Szláva által gyártott Sztart-ról van szó, hanem egy, a Rakéta gyárban készült darabról. Eddig ilyenről még nem hallottam, úgyhogy kikerekedett a szemem rendesen, amikor a márkafelirat felett megláttam a Rakéta logot. A szerkezeten még a korai pecsét található.

Szóval nagy a boldogságom. Az ilyen ritka, általam eddig még csak alig, vagy egyáltalán nem látott darabokra fáj a fogam, még akkor is, ha láthatóan korának egy egyszerű, kommersz darabjáról van is szó.

Van esetleg valamelyikőtöknek ilyen, Rakéta által gyártott Sztart-ja, mert akkor szívesen megnéznék még néhány fotót.

A tokot ki fogom cserélni, mert a jobb felső tokfül sajnos deformálódott. A számlapot megpróbálom minél szebb állapotúra kitisztítani. Bár tökéletes sosem lesz, de lupén át nézve is a szennyeződések java felületinek és eltávolíthatónak tűnik.  A szerkezet szép és működik.

 

A közelmúltban is kinéztem magamnak egy ritka, régi szovjet órát. Arra is nagyon fáj a fogam, de egyelőre nagyon sokallom az árát. De mindenképpen meg szeretném szerezni azt is. Egy Rubin márkanevű darabról van szó. Ugyanolyan, mint a korai Szaturn-ok, amelyeknek 12-óra alatt volt egy apró kis ablak, melyben a hét napjait jelezték ki. Ilyen Szaturn-om már szerencsére van, de Rubin-al még csak azzal az egyel találkoztam. Bár a számlapja már annak sem tökéletes sajnos, de ritkasága okán le akarom vadászni hamarosan.

 

No, akkor pár kép a Sztart-ról.

Sztart (Rakéta)