klsderm Creative Commons License 2008.03.01 0 0 1939
Kedves Mindenki!

Dcarter4-nek

Többféle fájdalomcsillapító krémet kipróbáltunk már a fénnyel történő epilációnál. Kezdetben volt és van az EMLA nevű krém, mely drága, nem kiadós és a használata körülményes, lassú, sokszor allergia alakulhat ki.
Minden bőrgyógyász az évek alatt összegyűjt, kipróbál különböző receptúrákat. Mindenkinek van magisztrális (saját maga által összeválogatott alkotórészekből álló) receptgyűjteménye. Ezekkel van tapasztalata. Nekem is van egyfajta bőr érzéketlenséget adó keverékem, ami gyorsabb, mint az EMLA. Az a tapasztalatom, hogy a villanó fénykezelésnél nagyon jól alkalmazható, ugyanakkor a mélyebbre ható diódalézer kezelésnél alig hatásos.


Bodza80-nak

Az Ön bőre, szőre igazi kihívás. Világosbarna, szőke (vöröses beütéssel), vastag szőrszálak, néhol duplán nőve, ugyanakkor a bőr sem teljesen fehér, finoman világos tejes kávébarna színnel keverve. A szőr és bőrszín között alig van eltérés. Itt minden energiát (dióda, RF) csaknem a maximumra kell emelni. Ez nagyon ritka. Általában csak az egyik energiát emelem, a másikat alacsony szinten tartom.
A kezelés alatt sokszor szenvtelennek, kérlelhetetlennek tűnhetek, de a feleségem látja igazán rajtam a gyötrődést, a kezelés után a „lefövést”, hogy mennyire megvisel, hogy nap, mint nap kellemetlenséget, fájdalmat okozok. De a tapasztalatom azt mondja, ha elkezdem sajnálni a pácienst, és lejjebb veszem az értékeket, úgy a kezelés végeztével az eredménnyel elégedetlenek lehetnek. Ez hasonló, mint a gyermekgyógyászoknál, hogy biztosan és hatásosan be tudják adni a csecsemőknek a vénás injekciót, azt úgy teszik, hogy a kicsit megcsípve, pofozgatva megríkatják, ezáltal a koponyán lévő erek kiduzzadva jobb célponttá válnak az injekció beadásához.
Remélem, a végeredmény kárpótolni fogja.

Ritamuller-nek

A combon lévő szőrt ne borotválja le, hadd tudjam megvizsgálni. A szőke szőrt el tudom tüntetni, a pihét nem.

Nothin.at.all.-nak

A szemhéj felett (közvetlen a szemöldök alatt) lévő kis ereket el lehet tüntetni ELOS módszerrel, a szemhéjon tudomásom szerint nem lehet az akár 2-4 mm mélyre is lehatoló módszerrel kezeléseket végezni.
Olyat láttam már, hogy a szemhéj alá, a szemgolyóra a golyóhoz idomuló fémlemezt tettek be, és így védve a szemet. Ezután sugarazták be lézerrel (nem ELOS-szal) a szemhéjat. De ez egy klinika, több szakma együttes munkáját igényli.


Kádárdr